Lovende dressurhoppeføl til fremtidens opgaver

12-10-2021 14:04
Avl

Når du i næste uge har årets sidste chance for at erhverve dig et udsøgt kvalitetsføl på en af Dansk Varmblods følauktioner, DWB World Cup Foal Auction ved World Cup-stævnet i MCH Messecenter Herning, skal du holde øje med nogle helt særlige hoppeføl

Copyright Ridehesten.com
Dunhammergaards Chanell. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når DWB World Cup Foal Auction afvikles den 23. oktober 2021, vil der blandt andet komme 16 nøje selekterede dressurføl under hammeren. Et af disse er det billedskønne og funktionelle hoppeføl Dunhammergaards chanell e. Revolution/ Rosentanz/ Michellino.

Superlativerne står i køn, når man skal beskrive Dunhammergaards chanells skønhed og fuldendthed. Der er her tale om et ædelt, udtryksfuldt, harmonisk, storrammet, højtstillet og meget moderne og sporty hoppeføl i det helt perfekte snit, der bevæger sig meget lovende med god smidighed, takt, rummelighed og afskub i sine tre korrekte gangarter.

Hendes far Revolution, der allerede har leveret flere unge topheste, er ikke kendt for at lave afkom, der brillerer allerede som føl, men det jo har Chanells mor klaret til funktion. Hun er tredje afkom efter hoppen Savage Rose, hvis første to afkom med succes også er solgt på Dansk Varmblods følauktioner.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dunhammergaards chanell kommer ud af Sippekildegårds anerkendte hoppestamme, som kan føres tilbage til Aleksander, der borger for gedigent dressurblod med både bevægelse og høj ridelighed.

Der er flere dressurhoppeføl i kollektionen, det er svært at få sine øjne fra. Når du ser Dille Vitalizée e. Vitalis/ Astrix/ De Noir, vil du se et elegant, betydeligt, storrammet, højtstillet og på alle måder attraktivt hoppeføl, der lyser langt væk af sportskvaliteter. Hun brillerer med tre smidige og korrekte gangarter, hvor skridten er rummelig, traven taktfast og galoppen velbalanceret.

Hendes far Vitalis er internationalt anerkendt som en af tidens mest betydningsfulde avlshingste, og morfaderen Astrix er tidligere UVM-vinder. Hoppestammen er en gammel og meget succesfuld holstenerstamme, der igennem mange generationer har leveret utallige sportsheste, hingste og medaljehopper i den danske ridehesteavl.

Der åbnes for bud torsdag den 21. oktober kl. 17.00, mens auktionen afsluttes ved den fyskiske auktion i MCH Messecenter Herning lørdag den 23. oktober,  hvor auktionen starter kl. 17.00. Se kollektionen her.

Copyright Ridehesten.com
Dilles Vitalizée. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen