Dansk- tysk budduel til 36.000 euro

21-10-2023 21:12

Britt Carlsen

DWB World Cup Foal Auction blev afviklet med succes i Blue Hors Arena lørdag aften, med fyldte tribuner og god bud-lyst på de 15 udbudte føl

Copyright Ridehesten.com
Der var godt fyldt i hallen til DWB World Cup Foal Auction i Herning. Foto: RIdehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da første føl blev inviteret indenfor i hallen ved World Cup-stævnet i Herning, kom der rigtig gang i buddene. Hoppeføllet Feline e. Vitalis/Donnerhall er også af nærmest guldrandet afstamning, hvor føllets mor Fabina er søster til avlsmatadoren Blue Hors Don Schufro. Der var flotte bud på føllet fra bydere i arenaen, men langsomt faldt de fra, mens der rasede en budkrig online mellem Tyskland og Danmark.

Det var Danmark, som trak sig sejrrigt ud af den budduel, da auktionarius Casper Cassøe Krüth slog hammeren i pulten ved 36.000 euro. Køber af føllet er Straight Horse ved Eva Götzsche og Mogens Pedersen.

Copyright Ridehesten.com
Feline e. Vitalis/Donnerhall gik for topbud på 36.000 euro. Foto: Ridehesten.com

Tre føl til samme køber

Der blev budt flittigt fra salen, og tre føl gik til samme køber, Naksynski Group der købte kat. 36 Mazzini e. Blue Hors Monte Carlo TC/Blue Hors Rockefeller sammen med en invester og kat 37 Super-G e. So Perfect/For Romance I og 45 Biraldo e. Be Sure/Blue Hors Zack. Mazzini og Biraldo blev auktions næst dyreste føl begge solgt for 17.000 euro.

Der var en rigtig god stemning i hallen, og ved vip-bordene tæt på ringside. Budduellerne bølgede, og ved et af borde havde Anders Yde og Nicklas Toelstang slået sig sammen om at byde på flere føl. Følelserne gik højt ved bordet, når de blev overbudt, men et føl fik de handlet hjem, Hakuna Matata LBH e. Blue Hors St. Schufro/Blue Hors Hotline til en hammerslagspris på 13.000 euro.

Copyright Ridehesten.com
Charmerende Bilrado gik for 17.000 euro. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Føl handlet for knap 1,1 million

Af de 15 udbudte føl blev de 11 solgt til en gennemsnitspris på 13.318 euro eller knap 100.000 kr. I alt blev der handlet føl for 1.091.425 kr.

Ulrik Kristensen, fra Auktionsudvalget kunne sammen med sine udvalgskolleger: Casper Cassøe Krüth, Per Christensen, Allan Bilgrav Christensen, Charlotte Kondrup og Louise Ringsbo glæde sig over en veloverstået auktion. De flotte rammer i Blue Hors Arena, og de mange gæster i hallerne, gør det til en fornøjelse, at afvikle årets sidste auktion for publikum og købere.

Copyright Ridehesten.com
Auktionarius Casper Cassøe Krüth svang med vanlig sikkerhed hammeren over de udbudte føl. Foto: Ridehesten.com

”Vi er yderst tilfredse, der var en særdeles god budlyst fra salen og via nettet med en meget bred køberskare,” indleder Kristensen, og han fortsatte: ”Det skyldes også de gode føl fra vores avlere. Derfor ser jeg også frem til vores auktioner i 2024 i Dansk Varmblods regi. Jeg glæder mig til at se den nye årgang fra vores avlere, for årets auktioner har også vist, at der er kunder til velbyggede føl med den rette afstamning og gode præstationer i stammen,” slutter han.

Se priser på føllene på: www.varmblodauktion.dk

Copyright Ridehesten.com
De dygtige og flittige løbere, nogle af dem fra Ung i DV - var igen på pletten, og fik vist alle føl optimalt for køberne. Foto: Ridehesten.com
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner