Fødselsdagsbarnet Michellino måtte undvære besøg

08-04-2020 12:11

Hele 29 år fyldte den levende legende i international dressurhesteavl, Michellino i går. Normalt plejer hans fødselsdag at byde på besøg, men i år måtte det erstattes med virtuelle fødselsdagshilsner

Copyright Ridehesten.com
På en fantastisk forårsdag kunne Michellino nyde sin 29-års fødselsdag. Foto: Privat

Det er ikke mange heste forundt at fylde 29 år, ikke desto mindre var det præcis hvad elitehingsten Michellino gjorde i går. 

På Michellinos ældre dage flyttede han til Støvring Hingstedepot for at fortsætte sin avlstjeneste her. De seneste år har han dog ikke været frugtbar og han er derfor flyttet til Helle Stordal og Ray Harris i Tjele for at nyde sit otium i fred og ro – og naturligvis som staldens konge.

Hos Helle og Ray på Østergaard ved Tjele, har Michellino nu boet i en årrække, og her har han hvert år fejret sin fødselsdag med gæster og gaver, men i år måtte gæsterne undværes grundet corona. Heldigvis blev han hele dagen hyldet på facebook, hvor lykønskningerne strømmede ind på hingstens facebokside

Helle Stordal og Ray Harris er sikker på, at Michellino er lige så frisk næste år til at fejre hans 30 års fødselsdag, som forhåbentlig kan fejres med manér.  

Copyright Ridehesten.com
I 2014 tildelte Dansk Varmblod den sjældne fortjenstmedalje i guld til elitehingsten Michellino, og det skete ved åbent hus-arrangementet hos Helgstrand Dressage. Her flankeres hingst af Ray Harris og Helle Stordal, der havde overtaget management af hingst samt Irene Braun og Niels Grøndahl. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Nedenfor ses et videoklip fra dagen, filmet hjemme hos Michellino.

 

Info

Elitehingsten Michellino

Den navnkundige elitehingst er født i Holland i 1991, blev importeret af Per Vintersbølle, Stald Birkelund i Års, og blev første gang fremstillet ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning for 24 år siden.

Michellino DVE 542 målte dengang blot 164 cm stg. og fik ikke desto mindre et 9-tal for type. Den udtryksfulde hingst var fra første sæson populær hos avlerne, og han har nu 1138 afkom registreret i Hestedata. Han har de sidste mange år ikke kunnet producere føl, men skal i år være far til et føl lavet med frostsæd i USA.

Michellinos første årgang født i 1995 tæller bl.a. Grand Prix-hestene Zalmiak Firfod, Mistral Højris, Milan, Mitchell Imhof og Minør. Listen af afkom i international Grand Prix er lang, og selv efter Mistral Højris er gået på pension, har der stadig været masser af Michellinoafkom i verdenseliten som fx. My Lady, Smeyers Molberg, Mira, Main Stream Hotmail, Elmegårdens Marquis, Marron, Michigan, Kjærholm's Abutsiaq m.fl. Michellino ligger nr. 15 på WBFSH's seneste verdensrangliste over de hingste, hvis afkom har indtjent flest point.

På Michellinos ældre dage flyttede han til Støvring Hingstedepot for at fortsætte sin avlstjeneste her. De seneste år har han dog ikke været frugtbar og han er derfor flyttet til Helle Stordal og Ray Harris i Tjele for at nyde sit otium i fred og ro – og naturligvis som staldens konge. Michellino og Helle tager dagligt en god tur sammen – nogle gange en spadseretur og andre gange en ridetur.

Michellino er staldens naturlige midtpunkt – som han alle dage har været – og han har altid forstået at skabe opmærksomhed omkring. I går blev han gjort fint i stand til den store dag, og det han heller ikke gå ubemærket forbi....
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner