Rinne Møller Pedersen 60 år

13-06-2012 14:15

Signe Wiese

I 1966 vandt Rinne Møller Pedersen EM i springning for juniorryttere på hjemmebane hos Sportsrideklubben, og den 11. juni kunne hun fejre sin 60-års fødselsdag
Copyright Ridehesten.com
Rinne Møller Pedersen i sadlen på Lancelot, sammen med Niels Ulrich Pedersen ved CSIO-stævne i Bernstorffsparken i 2006. (Foto: Ridehesten.com)

Da der i 1966 blev afholdt europamesterskab i springning for juniorryttere hos Sportrideklubben ved København, vakte det stor jubel, da Rinne Møller Pedersen red såvel hovedrunden, som de to omspringninger fejlfrit på Anzac, og dermed vandt mesterskabet. Rinne Møller Pedersen har fortsat sit store engagement i dansk ridesport igennem årene, dels som aktiv rytter, men bl.a. også i arbejdet med First Horse Grand Prix-stævnerne i Bernstorffsparken, hvor Rinnes mand, Niels Ulrich Pedersen, er formand for organisationskomitéen. Parrets datter Sarah Møller Pedersen har haft stor succes på såvel nationale som internationale springbaner. I 2008 sejrede Sarah og Rinne i Family Cup-klassen ved CSIO-stævnet i Bernstorffsparken, hvor Rinne var i sadlen på Okidoki, mens Sarah red Lord Loretto. I dag rider Rinne fortsat et par heste hver dag, og familien har flere gode ungheste på vej.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen