Ung dansker debuterer ny hest på højeste niveau

21-10-2024 16:01

Også World Cup-sæsonen i springning er blevet indledt denne weekend, hvor danske Caroline Rehoff Pedersen debuterede den 10-årige Menconvio PS i World Cup-kvalifikationsklassen i Oslo med en runde uden nedslag

Copyright Ridehesten.com
23-årige Caroline Rehoff Pedersen har i denne weekend startet vallakken Menconvio PS på 160 cm-niveau for første gang. Det skete til World Cup i Oslo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mens den første kvalifikation i den vesteuropæiske 2025-sæson af FEI World Cup i dresur er blevet afviklet på dansk grund i weekenden, stod Oslo Horse Show bag den første kvalifikation i den vesteuropæiske liga i springning. Et stjernespækket startfelt var taget til Norge, hvor bl.a. årets individuelle OL-sølvvinder i springning Steve Guerdat samt flere af verdensranglistens bedste såsom Harrie Smolders, Kevin Staut og Peder Fredricson bør fremhæves. Også 23-årige danske Caroline Rehoff Pedersen var taget nordpå med fire heste og var til start i flere af de internationale springklasser.

I søndagens 5-stjernede Longines FEI World Cup-springning blev de 40 deltagende ekvipager mødt af en udfordrende bane med forhindringer på op til 160 cm. Caroline Rehoff Pedersen var til start på den 10-årige Menconvio PS e. Messenger/ Con Air, og det var hannoveranervallakkens første gang i en World Cup-klasse. Ekvipagen leverede en sikker runde uden nedslag, men med fem tidsfejl, og det placerede dem som nr. 18 – i den bedste halvdel af feltet. Tidsgrænsen var sat skarpt til 73 sekunder, hvor Caroline og Menconvio kom i mål i tiden 77,4 sek. Caroline overtog i starten af sommeren den talentfulde springhest fra den columbianske springrytter Ruben Arroyave, som har startet en række internationale stævner på Menconvio, men aldrig World Cup, og nu er det så blevet til en debut på højeste niveau med den danske rytter i sadlen.

Det var en fantastisk afslutning på årets første World Cup, fortæller Lone Rehoff Pedersen, mor til Caroline, som var med i Oslo. Hun fortsætter og siger: – Der var både tårer og jubel, da Caroline og Meconvio red ud fra banen, og flere blandt publikum græd med, men det var udelukkende begejstringstårer, lyder det fra Lone.

Copyright Ridehesten.com
Her er det Caroline Rehoff Pedersen og teamet bag hende; groom Sidsel Hein, mor Lone Rehoff Pedersen og træner Lars Bak Andersen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kun fire ryttere var fejlfrie på den udfordrende World Cup-bane, og disse fire skulle ud i en nervepirrende omspringning. Kun én af dem var igen fejlfri, og det var belgiske Gregory Wathelet på Bond Jamesbond de Hay e. Diamant de Semilly/ Kannan, der dermed vandt sæsonens første World Cup-kvalifikation i springning i den vesteuropæiske liga.

Caroline Rehoff Pedersen var også til start i de 5-stjernede klasser på Chaccball e. Chacco-Blue/ Baloubet du Rouet, hvor det blev til en top-10 placering i lørdagens 145 cm-klasse efter en fejlfri runde.

Nu går turen til Helsinki Horse Show i næste weekend, hvor der venter endnu en World Cup-kvalifikation. Det fortæller Lone, der siger: – Søndag aften var Rehoff-lastbilen egentlig på vej hjem til Viborg, men arrangørerne i Finland ville noget andet, så næste uge står den på 5* World Cup i Helsinki. 

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen på Chaccball, som hun også havde med til stævnet for at ride 5-stjernede klasser. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner