Flot fremvisning af 4-års hestene

25-08-2023 14:09

Annika Knudsen Lorentsen

I dag står på anden kvalifikation ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinaler i springning, og de 4-årige heste har netop været i aktion, og det står nu klart hvilke 20 ekvipager, der har opnået kvalifikation til søndages finale i denne alderskategori

Copyright Ridehesten.com
Geraldine Lüthje med Constaro. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stutteri Ask danner i denne uge rammen om finalestævnet i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater i springning, hvor der i år afholdes finaler i fire forskellige aldersgrupper. Dagen i dag byder på anden kvalifikation for alle årgange, og det er dermed i dag, at det afgøres hvilke, der kommer i søndagens finaler. De resterende i 4- og 5-års klasser, kan ride B-finale i morgen, mens de ekvipager der ikke kommer i finalen for 6-års og de 7-8-årige heste, kan deltage i en af stævnets øvrige klasser i weekenden. 

4-års hestene var de første til at ride deres anden kvalifikation i dag, og denne klasse er netop slut. Her gik de 63 4-årige heste endnu engang til bedømmelse ved stildommerne, Ulrik Kjær, Kenneth Ernst og Torben Frandsen, som fik et godt indtryk af de fleste heste. 

– Vi synes, at der har været et godt niveau, og rigtig mange heste er blevet fremvist rigtig godt, fortæller Ulrik Kjær, som i videoen nedenfor sætter flere ord på indtrykket af 4-års hestene. 

Constaro sprang bedst
Med flotte 8,7 sikrede Geraldine Lüthje og Constaro e. Chacoon Blue/ Converter sig i dag sejren i den anden kvalifikation, og da de i går delte sejren i den første kvalifikation, går de til finalen som den ekvipage med det samlet højeste resultat. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde med Vasco Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Næstbedst i den samlede stilling er Karen Møller Rohde med Flair Ask e. Verdi/ Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Ask), som opnåede 8,5 i går og 8,4 i dag, som i dag var en af de ekvipager der delte andenpladsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

En af de andre runder, der blev belønnet med 8,4 og dermed endte på andenpladsen i dag, blev leveret af Søren Møller Rohde med Vasco Ask e. Verdi/ Clarimo (opdr. Stutteri Ask), og dermed har avlshingsten og chefberideren fra Stutteri Ask lagt sin ind som den samlet tredje bedste efter de to kvalifikationer. 

Copyright Ridehesten.com
Lone Marie Øglend med Oakley DN. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Både Lone Marie Øglend med Oakley DN e. Karaldo/ Glasgow-W Vh Merelsnest og Linnea Ericsson-Carey med Click N' Collect F e. Corniolo/ Cascavelle opnåede også 8,4 i dag, og de er begge videre til søndagens finale på henholdsvis sjette- og fjerdepladsen sammenlagt. 

I alt er 20 ekvipager klar til søndagens finale, og for at være blandt dem, skulle man opnå minimum 15,9 i sammenlagt resultat. 

Resultatet fra i dag. 

Det samlede resultat.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen