Suveræn start for Anne-Kristine i Holland

13-09-2024 10:15

En god stak danske springryttere er i denne uge draget til Peelbergen i Holland for at ride stævne. I går var rytterne på banen for første gang, og her lagde danske Anne-Kristine Rie Truelsen helt suverænt ud med en sejr

Copyright Ridehesten.com
Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT er startet helt suverænt ud i Holland. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

I denne uge er otte dygtige springryttere draget til Holland på den smukke stævneplads Peelbergen, for at konkurrere til et internationalt springstævne. I går var stævnets første dag, hvor de danske ryttere ligeledes var i aktion for første gang. Her blev der redet flotte runder, hvor særligt én leverede et suverænt resultat, nemlig Anne-Kristine Rie Truelsen

Den regerende danmarksmester formåede nemlig at ride sig i spidsen af dagens største konkurrence, nemlig en 145 cm, der forløb over en hovedrunde og en omspringning. Med 77 stærke konkurrenter, formåede Anne-Kristine og den 14-årige vallak Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor, med hvem hun vandt danmarksmesterskabet tidligere på sæsonen, ligesom hun for andet år i træk vandt det store Bækgaarden Derby, at ride en fejlfri hovedrunde, og faktisk også i en rigtig god tid. Det betød, at hun skulle holde sig klar til en omspringning. 

Copyright Ridehesten.com
Ekvipagen vandt dette års Bækgaarden Derby til Bækgaarden Horse Festival. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Et stort felt af ekvipagerne fulgte trop og med hele 27 ekvipager fejlfrit igennem hovedrunden, var der lagt op til en særdeles spændende omspringning, hvor det ikke bare gjaldt en fejlfri runde, men også en hurtig tid. Netop dét leverede Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT i særdeleshed, da de krydsede målstregen fejlfrit og i klassens hurtigste tid, nemlig 39,84 sekunder. Ingen formåede at følge trop, og dermed lød den danske nationalsang udover højtalerne i Holland. 

Ingen var lige så hurtige som danskeren, og derfor gik andenpladsen til OL-aktuelle Harry Charles fra Storbritannien med hesten Casquo Blue e. Chacco-Blue/ Carthago Z, der krydsede målstregen i tiden 40,75 sekunder. Tredje bedst blev hjemmebanerytteren, hollandske Mans Thijssen med Hello e. Ambler Gambler/ Nabab de Reve, der sluttede i tiden 41,25 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Harry Charles, der var på det guldvindende OL-hold, blev nummer to. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Det var ikke kun Anne-Kristine, der formåede at levere en flot præstation i klassen, det gjorde søster Benedikte Rie Truelsen nemlig også. Benedikte var ligeledes fejlfri i hovedrunden, og var dermed videre i omspringningen sammen med hoppen Elite de Riverland e. Kannan/ Tlaloc M. Desværre røg to bomme i omspringningen, og derfor endte parret på en flot 19. plads. 

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen og Elite de Riverland blev ligeledes placeret. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

I dag er de danske ryttere igen i aktion, hvor dagens største klasse igen lyder på 145 cm. Her skal to danske ekvipager på banen, nemlig Benedikte Rie Truelsen med Obahma JS e. Berlin/ Metropole og Theodor Linde med Talinka de Quelennec Z e. Taalex/ Diamant de Semilly. 

Du kan følge med i stævnets start- og resultatlister her. 

Copyright Ridehesten.com
Theodor Linde og Talinka de Quelennec Z skal på banen i 145 cm senere i dag. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

 

 

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen