Dansk præmiehingst hos Beerbaum

05-07-2023 16:44

Annika Knudsen Lorentsen

Cassado II, der er opdrættet af Henrik Hansen, blev præmiehingst ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, og umiddelbart efter blev hingsten solgt til OL-rytter Ludger Beerbaum

Copyright Ridehesten.com
Louise og Henrik sammen med Cassado II. Foto: Ridehesten.com/Tine Luther
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning blev Henrik Hansens springbetonede hingst Cassado II e. Casall/Corrado I præmiehingst i holdet. Moderen til Cassado II, hoppen Chania e. Corrado I/ Lagano (opdr. Henrik Hansen), er også er mor til Unghestechampionatsvinderen Cambodia e. Carmargue), til avlshingsten Cassado Ask e. Casall, til S-hesten Detroit e. Diamant de Revel, og hun blev hædret med en guldmedalje for sin imponerende afkomssamling i Herning. Henrik Hansen er en kendt dansk avler indenfor både dressur- og springheste. 

– Vi har faktisk lige så let ved at sælge vores springheste, som dressurhestene. Vi er begunstiget af interessen for vores dressurheste også fra udlandet, men er springhestene alderssvarende uddannet, så er der kunder til dem, fortæller Henrik Hansen blandt andet. 

Netværk er nøglen
– Stræb efter at være sammen med nogle, som er klogere end dig selv. Jeg har ikke været specielt god til at ride. Jeg har heller ikke været specielt god til at avle hest – før jeg har spurgt. Jeg har sparret med Morten Thomsen, og det har lært mig en masse. Det har været en utrolig god rejse, fortæller Henrik, inspirerende og spændende, og som han understreger:

– Hvad er det værd at vinde noget, hvis du ikke har nogen at dele det med. Vi oplever avlere og ryttere samarbejde, og det er guld værd. Jeg har altid tænkt: Jeg skal være sammen med nogen.

– Og så er det sjovt at have nogle at dele det med, at dele oplevelserne med, når det går godt. Det er det vi lever og ånder for alle sammen, indskyder Louise (Henriks partner).

Copyright Ridehesten.com
Ludger Beerbaum med Casello. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Henrik Hansen glæder sig over kvaliteten hos Cassado II, men lige inden træningsspringningen på Vilhelmsborg i februar, stod den danske avler i lidt af et mareridt. 

– Jeg stod i Tyskland, og min staldmand ringede for at sige: det er galt. Hingsten havde trådt sin sko af, og skoen var gået ind i kronranden, flere cm ind. Og de måtte skære skoen af, for at få mulighed for at trække resterne ud af benet. Og to dage forinden havde vi lavet video af løsspringningen, og den havde Ludger Beerbaum set.

Den tyske rytter fulgte hingsten den på ClipMyHorse fra kåringen i Herning. Og da hingsten var handelsundersøgt, gik handlen i orden, og Henrik fik muligheden for selv at aflevere hingsten hos Beerbaum, hvor han fik frokost og en rundvisning.

I videoen nedenfor kan I se et videointerview med Henrik Hansen.

Læs desuden hele historien hos Dansk Varmblod her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen