Sølv ved EM i ponydressur

27-07-2023 18:52

Annika Knudsen Lorentsen

Det danske landshold har i dag sikret sig en flot sølvmedalje i holdkonkurrencen ved EM, som afholdes i franske Le Mans

Copyright Ridehesten.com
Det danske team. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

De fire danske ponyryttere, der er til start ved EM i Le Mans, Frankrig denne uge, har gjort en rigtig god figur i holdkonkurrencen, hvor gode præstationer fra alle fire ryttere, var med til at sikre Danmark sølvmedaljen. 

De to af de danske ryttere red allerede i går, mens de to sidste skulle i aktion i dag, hvor holdkonkurrencen blev afgjort. Alle danske ekvipager opnåede mere end 70 procent. 

Anna Munkebo med Lyngdal's Mira Puella var den danske ekvipage der opnåede det bedste resultat. Sammen opnåede de 73,686 procent og tog en individuel femteplads i konkurrencen. 

Sofia Rosenkilde med DSP Cosmo Royale opnåede 71,757 procent, mens Rikke Maria Schoubye Johansen opnåede 72,229 procent. Ingeborg Elizabeth Schou opnåede 70,257 procent i holdkonkurrencen, og dermed blev Danmarks samlede resultat 217.772. 

– Vi er superglade og stolte over at alle fire piger leverede flotte ridt. Vi har et meget ungt hold med i år, hvor alle fire ryttere er EM-debutanter, så vi er meget stolte over pigernes præstationer, fortæller Lisbet Seierskilde, som er landstræner for dansk ponydressur.

Copyright Ridehesten.com
Ingeborg Elizabeth Schou med FS Calimero. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Guldmedaljen gik ganske overlegent til holdet fra Tyskland, som sluttede med en samlet score på 228.114. Deres bedste rytter red til hele 79,771 procent. 

Bronzemedaljen vandt holdet fra Belgien, som opnåede samlet 216.057, altså godt 1,7 procent mindre end det danske hold. 

I morgen begynder den individuelle konkurrence for dressurrytterne, men det er først lørdag, at det afgøres hvem der kan hænge medaljerne om halsen. Søndag byder på kür for de bedste ryttere fra den individuelle konkurrence. 

I videoen nedenfor kan I høre et interview lavet af Dansk Ride Forbund med de to danske ryttere, der var i aktion i går, samt landstræner Lisbet Seierskilde

Start- og resultatlister fra stævnet. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner