Flere døde heste under distance i UAE

28-01-2019 11:19

Den seneste måned er flere heste døde i forbindelse ved distanceridt i De Forenede Arabiske Emirater. Rytteren til den ene af hestene, blev i december taget for at dope en af sine andre heste

Copyright Ridehesten.com
Foto: FEI

Det har længe været et problem at flere og flere heste dør under distanceridt i De Forenede Arabiske Emirater. Den sidste måned har ikke været en undtagelse, hvor der indtil nu har været to dødsfald skriver Grand Prix Replay

Det seneste tilfælde vedrører den 14-årige Nib Durash Star, der deltog i en CEI2 * 120 km i Abu Dhabi med Muhammad Imran i sadlen. Samme rytter fik  i december testet en hest positiv for det smertelindrende fenylbutazon. Her fik rytteren blot en administrativ sanktion, og kunne derfor starte ved løbet på en anden hest i Abu Dhabi i denne måned. 

I begyndelsen af januar rapporterede Grand Prix Replay om en anden hests død. Det var den 12-årige hest Viking, der blev redet af Bernarda Gonzaelz, som døde af en katastrofal skade i CEI 3 * 160 km i Dubai. "CI" betyder at hesten er blevet aflives direkte eller skadet så slemt, at resultatet er dødeligt.

Allerede i 2015 besluttede Dansk Ride Forbund, at man kun ville sende ekvipager (altså ryttere med hest fra Danmark) til distancestævner i UAE for at undgå, at danske ryttere deltog på lånte eller lejede heste under kritisable forhold. Men i februar 2017 valgte forbundet at stoppe helt for dansk deltagelse. Det skete efter endnu en lang række sager med bl.a. dødsfald, som havde affødt international kritik og blev taget op som sag i det internationale rideforbund, FEI.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner