Flair Ask bedst igen

07-03-2024 21:09

Mille Albinus Hjermitslev

Flair Ask, redet af Karen Møller Rhode, har fået de højeste karakterer i de to første runder af Unghestechampionatet. Læs mere om resultatet og hør de to dommere fortælle om bedømmelse, niveauet og rytterne

Copyright Ridehesten.com
Flair Ask og Karen Møller Rhode. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag skulle de unge springheste igen på banen i Dansk Hesteforsikring Unghestechampionat i springning, og det skulle afgøres hvilke 20 heste, der ville gå videre til at blive redet under testrytter.

Springhestene får fire karakterer af dommerne, Bo K. Møller og Bo Kristoffersen, og bliver bedømt på henholdsvis teknik, galop, kapacitet og ridelighed. 

Copyright Ridehesten.com
Dommer Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Igen blev det Flair Ask e. Verdi/ Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Ask A/S), redet af Karen Møller Rhode, der var bedst. Hoppen fik 9 for teknik, 8,5 for galop, 9,5 for kapacitet og 8,5 for ridelighed. Hoppen blev derfor også den samlede bedste efter de to første runder med egen rytter. 

Om Flair Ask sagde dommerne: 

– En hest, der er uimponeret. En hest, der helt sikkert har internationalt snit. En hest, der bare leger rundt med det og viser masser af kapacitet. Den springer i en rigtig god form og med en super teknik.

Copyright Ridehesten.com
Flair Ask og Karen Møller Rhode. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Maigaards Cannubi e. Cavoiro-H/ Canto (opdr. Maigaard v/ Mette Nielsen), redet af Frida Munk Lassen, vakte igen i dag stor begejstring hos dommerne og fik de tredjehøjeste karakterer med to 9-taller. Det betyder, at hoppen slutter med de andenhøjeste karakterer samlet. 

Copyright Ridehesten.com
Maigaards Cannubi og Frida Munk Lassen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Gårsdagens andenplads Harmilly D e. Harley VDL/ Diamant De Semilly (opdr. Liselotte Frederiksen), redet af Maria Hjort Frederiksen, havde i dag en enkelt bom, hvilket betød, at der blev trukket 5 point fra i den samlede karakter. Den velspringende hest fik dog stadigvæk høje karakterer. Det var femtebedst i dag og gav en tredjeplads samlet. 

Copyright Ridehesten.com
Harmilly D og Maria Hjort Frederiksen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Andenbedst i dag og nummer fire samlet blev Maskedals Casemiro e. Ci Ci Senjor Ask/ Toulouse (opdr. Helle Møller Andersen & Per Christensen), redet af Helle Møller Andersen.

Vallakken var en af dem, der virkelig fik vist kvalitet i dag og blev belønnet med tre 9-taller af dommerne. 

Copyright Ridehesten.com
Maskedals Casemiro og Helle Møller Andersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fjerdebedst i dag og femtebedst samlet blev Hickston Silver S.G. e. Hickstead White/ Campbell (opdr. Tilde Moesgård), redet af Christian Tang Nielsen.

De 20 bedste heste er nu videre og skal rides af testrytter, Andreas Schou. De første 10 heste skal på banen fredag formiddag, og de resterende 10 heste lørdag eftermiddag. Herefter kåres den samlede vinder. 

Samlet resultat med egen rytter, Unghestechampionat springning.

Start- og resultatlister. 

Copyright Ridehesten.com
Hickston Silver S.G og Christian Tang Nielsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Vi fangede de to dommere, Bo K. Møller og Bo Kristoffersen, for en kommentar efter dagens klasse. De fortæller her om, hvad de har kigget efter, når de har skulle bedømme de unge springheste.

De nævner, at mange af hestene syntes, at føle sig bedre tilpas på banen i dag, og de var meget tilfredse med kvaliteteten. Især påpeger dommerne, at der bredt set var et højt niveau og alle hestene havde gode runder. 

Sidst var der ros til rytterne fra dommerne, der syntes, at de unge heste fik gode muligheder for at præstere bedst muligt. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen