Henri Ruoste kommer alligevel ikke til VM

26-07-2022 11:52

Annika Knudsen Lorentsen

Den finske toprytter Henri Ruoste med hesten Kontestro DB vil ikke være en del af de dressurryttere der skal ride ved VM i Herning, som starter i næste uge

Copyright Ridehesten.com
Henri Ruoste med Konestro. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Desværre bliver der ikke et VM for finske Henri Ruoste i Herning, da hans hest, den 12-årige Kontestro DB e. Contendro/ Cassini II ikke er i stand til at deltage. Det beretter Eurodressage.

Ekvipagen var ellers udtaget til at repræsentere Finland, da de er den ekvipage der har opnået bedst resultater for nationen. Ekvipagen red blandt andet til flotte 84,245 procent i Grand Prix-kür i Doha i år, mens de i Aachen scorede 76,404 procent i Grand Prix Special. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– En uge efter, at vi overgik vores forventninger ved CDIO i Aachen, vores sidste stævne inden VM, fik Konestro feber, som har været mere eller mindre de sidste 14 dage. Vores team hjemme, sammen med vores dyrlæge, har gjort alt hvad de kunne for at gøre ham tilpas, og støtte hans hurtige bedring. Vi vil give Konestro den tid han har brug for, for at komme sig, og komme tilbage endnu stærkere. Alt dette er sket på et meget uheldigt tidspunkt, og det betyder naturligt, at der ikke er et VM til os i år. Som vi altid siger, velfærden for vores heste kommer før alt andet, og med dette princip gør vi ingen undtagelser, fortæller Henri Ruoste til Eurodressage. 

Det er dansk-bosatte Anna Tallberg med Grevens Zorro, der er reserve for Finland. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen