Finsk dressurrytter styrer mod OL på DV-hest

13-12-2019 06:41

Camilla Tiefensee Schrøder

Den finske landsholdsrytter Henri Ruoste har haft en flot sæson med den 11-årige DV-vallak Rossetti, som han bl.a. deltog ved EM i Rotterdam med, og ekvipagen er nu godt på vej mod at sikre sig en kvalifikation til OL i Tokyo

Copyright Ridehesten.com
Henri Rouste og Rossetti blev nr. 15 i kür-finalen ved EM i Rotterdam 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 37-årige finske landsholdsrytter Henri Ruoste har gode chancer for at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020, og det er takket være en række flotte resultater på ryggen af den 11-årige DV-vallak Rosetti e. Blue Hors Romanov/Midt-West Ibi-Light (opdr. Elsebeth Lyke Andersen).

Den danskopdrættede vallak blev erhvervet af Anne Lyngbye Melsen på Dansk Varmblodsforårsauktion og havde succes allerede i sine unge år, hvor den bl.a. som 6-års vandt finalen i DRF's unghestechampionat og deltog ved UVM i Verden sammen med Jan Møller Christensen.

Anne Lyngbye Melsen satte Rossetti i træning hos finske Henri Ruoste, der har haft succes med mange andre danske heste, og ekvipagen debuterede i Grand Prix på internationalt niveau i 2018. Rytteren har sidenhen købt hesten af dens danske ejer. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ekvipagen ligger på en komfortabel førsteplads i Gruppe A på OL-ranglisten og har dermed med stor sandsynlighed sikret en individuel plads til Finland ved De Olympiske Lege. Det finske rideforbund beslutter først til næste år, hvilken hest og rytter, der får lov at gøre brug af pladsen, men eftersom Ruoste er den mest succesfulde finske rytter i øjeblikket, er der stor chance for, at det bliver ham.

Sammen med Rossetti har Henri Ruoste i år bl.a. vundet CDI-stævner i Doha og Achleiten, og ved EM i Rotterdam opnåede de over 72% i både Grand Prix og Grand Prix Special og kvalificerede sig til kür-finalen.

Henri Ruoste er i øvrigt den tidligere rytter af den ungarnske vallak Jojo AZ, som han red ved EM 2013 i Herning, hvorefter danske Agnete Kirk Thinggaard købte hesten, som hun bl.a. har redet OL 2016 i Rio de Janeiro på.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen