Fjerdeplads til Dufour (opdateret)

03-12-2017 13:09

Camilla T. Schrøder

Isabell Werth vandt dagens kür-finale i Saab Top 10 med sikker afstand til resten af feltet, hvor Cathrine Dufour og Cassidy endte på en fjerdeplads

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Forventningerne var høje til Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy, men det lykkedes ikke den danske dressurrytter at slå Isabell Werth af pinden i finalen af Saab Top 10 ved Sweden International Horse Show i Stockholm. Den store pengepræmie 45.000 euro og en eksklusiv VW-bil gik til den tyske verdensetter, efter en overbevisende kür på Emilio e. Ehrenpreis/Cacir A.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Isabell var Urørlig
Med et ridt, der for alvor cemtenterede, hvem der er verdens førende dressurrytter og hvorfor, satte Isabell Werth sine ni konkurrenter på plads ved formiddagens finale. Til fantastisk klassisk musik absolverede den kun 11-årige Emilio den ene svære fejlfri øvelse efter den anden sat sammen i svære kombinationer. En præstation, som dommerne honorerede med hele 86.875%, og som næsten fik taget på Friends Arena til at løfte sig ifølge Ridehestens udsendte i Stockholm, den tidligere dressurdommer Jytte Lemkow.
Vinderen fortæller i en pressemeddelelse fra Sweden International Horse Show, at hun er meget tilfreds med Emilios præstation i deres udfordrende program.
– Emilio gjorde det helt perfekt i dag. Det er ikke let at varme op her, fordi der er så meget at se og høre. Jeg er meget glad, udtaler Isabell Werth, som også roste publikum for deres gode sans for, hvornår det er passende at klappe, og hvornår man bør være stille.

Overraskende placeringer
Som den store overraskelse fulgte hjemmehelten Patrik Kittel med hoppen Deja e. Silvano/Don Schufro (opdr. Marie Harward, Smygehamn) på andenpladsen med lige ud 83 %. De blev fulgt til dørs af et begejstret publikum, mens tyske Helene Langenhanenberg lige så overraskende, men fortjent, fulgte på tredjepladsen med 82.665% på Damsey FRH e. Royal/Ritual (opdr. Hengsthaltung Koth Damsey FRH).
– Jeg er super tilfreds med resultatet, Damsey var så frisk men samtidig afslappet i dag, og da vi red ind i arenaen, var han bare så fuld af gåpå-mod, udtaler Helen Langenhanenberg i pressemeddelelsen fra hesteshowet og fortsætter:
– Jeg ved ikke, hvad jeg kunne have gjort bedre. Jeg havde virkelig ikke forventet at ende med at blive nummer tre i dag, siger den tyske rytter, som er sikker på at gå i seng med et smil på læben i aften.

Ikke Dufours dag
Cathrine Dufour måtte lige akkurat se sig slået af Helene Langenhanenberg med en halv procent.
– Det var desværre ikke Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidys dag i dag. Alle havde set frem til den samme tætte duel mellem Cathrine og Isabell, som det havde været tilfældet i Grand Prixen i går. Men deres kürridt begyndte med en fejl, og man manglede noget af den dynamik, som mange af konkurrenterne havde vist i klassens løb. Cathrine måtte erkende, at træerne ikke vokser ind i himlen og måtte tage til takke med den utaknemmelige fjerdeplads, men stadig med så flot et resultat som 82.10%, fortæller Jytte Lemkow.
Præmiesummen til fjerdepladsen var 15.000 EUR, som svarer til lidt over 111.000 kr.

En ære at være med
Anna Zibrandtsen og Arlando e. Paddox/Mytens XX (opdr. A.J. van 'T Klooster, Eemnes) kom på niendepladsen med 75.590 % lige efter den spanske rytter Severo Jurado Lopez fra Helgstrand Dressage, som fik scoren 76.800 på Deep Impact II e. De Niro/Rubinstein I.
– Først og fremmest er det et utroligt flot stævne, og jeg er meget stolt over overhovedet at deltage, fortæller Anna Zibrandtsen til Ridehesten og fortsætter:
– Vores samarbejde er stadig nyt, især i indendørs sammenhæng, hvor vi stadig mangler at finde rytmen . Både i går og i dag havde vi en meget dyr fejl. Men jeg er rigtig glad for udviklingen. Nu får han nogle måneders ro, og så ser vi frem til den nye udendørs sæson.

Se resultatlisten fra klassen, eller hele stævnets oversigt over startlister og resultater.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen