Jovian, Wendy og Fendi: 1, 2 og 3!

28-03-2024 15:24

Ved CDI3* Aachen har den tidligere danske landsholdshest for Danmark, Jovian, vundet Grand Prix Special med DV-hestene Wendy de Fontaine og Fendi som nr. 2 og 3

Copyright Ridehesten.com
Jovian under Andreas Helgstrand under EM 2023 i Riesenbeck. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tyskbaserede, svenske toprytter, Patrik Kittel, gik efter gårsdagens andenplads i Grand Prix med den 10-årige KWPN-hingst Jovian e. Apache/ Tango i dag ind på førstepladsen i Grand Prix Special med hele 76,213% og fik dermed det svenske flag til tops i Aachen efter kun at have redet hingste i få måneder.

Det er tæt på Jovians foreløbige rekordscore i international Grand Prix Special på 76,362%, som han opnåede sidste år i maj under Andreas Helgstrand ved CDI3* Aalborg. Ved EM 2023 i Riesenbeck i september var Jovian som bekendt dansk landsholdshest under Andreas Helgstrand og var med til at vinde dansk holdbronze.

Copyright Ridehesten.com
Wendy under Andreas Helgstrand ved CHIO Aachen sidste sommer. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Endnu en hest, der er uddannet og tidligere startet af Andreas Helgstrand, er DV-guldmedaljehoppen Wendy Fontaine e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) (tidligere Queensparks Wendy), som nu rides af den tyske toprytter Isabell Werth.  Ekvipagen opnåede i dag deres hidtil bedste score i Grand Prix Special på 75,149% og besatte dermed andenpladsen.

Også tredjepladsen blev besat af en tysk landsholdsrytter på en DV-hest, nemlig Sönke Rothenberger og vallakken Fendi e. Franklin/ Diamond (opdr. Danish Derby Horse Shows ApS), der som både Jovian og Wendy er 10 år gammel og er tidligere ejet af Helgstrand Dressage. Fendi og Sönke har haft imponerende karriere med relativt få starter og mange topplaceringer, men sidste år i juni opnåede de et enkelt dårligt resultat og blev ikke udtaget til det tyske EM-hold, der vandt guld. Med 73,366% lå de i dag lidt under deres ellers meget høje niveau, men mon ikke det er en ekvipage, der er på vej tilbage.

Copyright Ridehesten.com
Sönke Rothenberger og Fendi ved CHIO Aachen sidste år. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gårsdagens Grand Prix-vinder, hollandske Dinja van Liere med Hermes N.O.P. e. Easy Game/ Flemmigh, neglede den ikke i dag, hvor hun måtte nøjes med 71,447% og en niendeplads udenfor placeringerne. Mange vil huske parret som dobbelt bronzevindere ved VM 2022 i Herning, men ind imellem står hingsten meget højt i tændingen.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen