Favoritter og boblere til DM på Broholm

28-06-2017 13:46

Camilla Tiefensee Schrøder

Når Broholm Gods lægger sine smukke rammer til DM i dressur, bliver det med alle favoritterne til start. Og som noget nyt er fremtidens dressurboblere også til start

Copyright Ridehesten.com
Ved sidste års DM på Broholm vandt Catherine Dufour og Atterupgaards Cassidy guld, og i år er de klare favoritter til at tage guldet igen. (Foto: Ridehesten.com)
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er fjortende gang, at Broholm Gods er kulisse til de danske mesterskaber i dressur for seniorer, U25 og paradressurrytterne. Mesterskaberne i den smukke park med de bløde, fynske hældninger er efterhånden en fasttømret tradition, der får dressurentusiaster til at valfarte til Gudme for at se topsport fra den 6.-9. juli 2017.

Der rides ikke alene om dansk hæder og metal. Der rides også om udtagelse til europamesterskaberne i Göteborg til august. Det betyder, at det er den absolutte top, der er til start, og i alle tre mesterskaber er deltagerfelterne skarpe.

Dufour storfavorit
25-årige Cathrine Dufour debuterede i seniorrækkerne sidste år med et brag: Hun vandt det danske mesterskab, blev udtaget til OL i Rio, hvor hun blev den bedst placerede dansker med en samlet 13. plads, hun brød den magiske 80-procent grænse i foråret og ligger pt. nummer 12 på verdensranglisten.

– Sidste år var jeg sindssygt usikker og regnede slet ikke med noget, så i år bliver det helt sikkert anderledes at skulle starte, fortæller Cathrine Dufour i en pressemeddelelse fra Broholm Horseshow.

Sammen med Atterupgaards Cassidy ligner hun lige nu en sikker kandidat til guldet.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle ride på Broholm igen. Det er et andet pres denne gang, fordi jeg er regerende mester, men det er også det, der gør det sjovt. Jeg præsterer bedst under pres, siger Cathrine, der går efter at komme helt til tops på podiet.

– Om det er realistisk, må vi se, når vi kommer til Broholm, men Cassidy går rigtigt godt for tiden, så jeg har tænkt mig at ride rumpen ud af ridebukserne, for jeg går efter at ta’ guldet med hjem igen.

Hele OL-holdet til start
Som sagt er feltet er skarpt ved DM i år og byder blandt andet på alle OL-deltagerne fra Rio: Agnete Kirk Thinggaard, Anna Kasprzak og Anders Dahl. Skader betyder lidt ændringer i ekvipagerne, så Agnete er til start på sin tro væbner Jojo AZ, der viste storform ved Equitour Aalborg. For Anna Kasprzak betyder en tandudtrækning på Donnperignon, at hun er til start på det nyeste skud på Grand Prix-stammen, DM-debutanten Rock Star, som også viste gode takter i Uggerhalne i sidste måned.

DM er samtidig udtagelsesstævne til EM, og de danske ryttere, der ønsker at komme i betragtning til mesterskabet, skal derfor stille til start på Broholm.

– Vi bruger DM til at måle rytterne mod hinanden med de samme dommere. Den mulighed har vi ikke internationalt, hvor vi kun kan sende fire afsted til hvert stævne, fortæller holdleder Kimi Nielsen. Hun understreger dog, at afbuddet fra Donnperignon ikke betyder et farvel til Pepe og Annas mesterskabschancer. De er et stærkt, stabilt og rutineret makkerpar i mesterskabssammenhæng, som altid præsterer til gode procenter.

Hun og landstræner Nathalie Zu Sayn Wittgenstein glæder sig over det høje niveau i landsholdsbruttotruppen, hvor hele ni ryttere er i spil til de fire pladser på EM-holdet.

– Vi er stolte af at have så stor en trup, der kan gøre sig gældende internationalt. Vi synes, at vi har rigtig gode kort på hånden, så vi er meget optimistiske med hensyn til EM, siger landstræneren.

PL-ryttere i kamp om EM pladser
Også hos paradressurrytterne bliver der kamp om pladserne til EM. Alle de danske deltagere ved de Paralympiske Lege er til start, og selv om nogle af kombinationerne er ændret på grund af nye heste, så er det et meget stærkt felt af medaljetagere og medaljekandidater, den nye landstræner Astrid Gemal skal plukke fra.

– Det bliver rigtig spændende til DM, for der er en bred trup af ryttere, der kæmper om titlerne, og jeg forventer et ret højt niveau i år, fortæller Astrid Gemal, der for få måneder siden overtog jobbet som landstræner fra David Amager.

Paradressurrytternes succes ved de Paralympiske Lege, hvor det blev til en sølv og to bronze til henholdsvis Susanne Jensby Sunesen og Stinna Tange Kaastrup, har givet øget fokus på paradressuren.

– Det er jo rigtig fedt, for den øgede fokus og bevågenhed har gjort, at vi har fået endnu flere ryttere til start ved DM end tidligere, og derfor også flere kandidater i spil til de fire pladser til EM, siger Astrid Gemal.

U25 med klar favorit
Blandt de unge ryttere er konkurrencen også hård. Men stortalentet Sille Engermann stikker dog ud. Hun debuterede sidste år i U25 ved Odense Horse Show, tog DM-guldet en måned senere og siden har formkurven været stigende.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg tænker egentlig ikke så meget over, at jeg kommer som regerende mester. Jeg rider for at forbedre mig hver gang, fortæller det unge talent.

– Der skal så lidt til at få en fejl i Grand Prix, så den der vinder, er den, der får færrest fejl. Alt skal jo virke på dagen, og det skal det over tre dage. Men jeg glæder mig til at komme på banen.

Boblere stræber mod VM udtagelse
I år bliver det også muligt at se fremtidens stjerneheste, når der er endelig udtagelse til Verdensmesterskaberne for ungheste, der afholdes i den hollandske by Ermelo til august. Det er altid spændende at se de unge heste, der forhåbentlig har store sportslige karrierer foran sig.

På 5-års holdet stikker især to unge hingste ud, nemlig vinderen af unghestechampionatet i Herning i år, Zancor, og vinderen af DRFs Unghestechampionat for 4-års, Hesselhøjs Donkey Boy.

Hos 7-års hestene er den klare favorit til at snuppe en billet til UVM den dobbelte verdensmester Fiontini med Severo Jurado Lopez i sadlen. Selvom hesten er solgt til den svenske rytter Beata Söderberg, er det altså spanske Severo, der rider for at se, om hoppen kan lave et verdensmester-hattrick.

 

Programmet for Broholm Horseshow kan ses her.

Deltagerlister til årets stævne er tilgængelige her.

 

 

 

 

/Pressemeddelelse

 

 

 

 

Læs også

Maria Bjørnkjær Asferg til Broholm

11-04-2021 14:49, af Thomas Bach Jensen

Berider Maria Bjørnkjær Asferg, der kommer fra en stilling på Stutteri Ask, hvor hun også er uddannet, starter nyt job hos Pether Markne og Per Sandgaard på Broholm Gods

Anne Lütken fylder 70 år i dag

28-05-2019 09:28, af Thomas Bach Jensen

En markant person i dansk dressursport, godsejer Anne Lütken, Broholm Gods, fylder i dag 70 år. Hun er blandt dressurentusiaster særlig kendt som vært for DM i dressur igennem mange år

Tillykke og rigtig god vind fra Broholm

20-09-2018 10:11, af Thomas Bach Jensen

Vi har i dag officielt erfaret, at Danmarksmesterskaberne i Dressur og Paradressur ikke skal fortsætte  med ny kontrakt til Broholm, og i den forbindelse har Anne Lütken fra Broholm Gods sendt disse ord

Endnu to UVM-medaljer til Helgstrand (video)

04-08-2019 13:02, af Thomas Bach Jensen

DV-hesten Zhaplin Langholt vandt bronze, og den forsvarende verdensmester Revolution måtte i dag "nøjes" med en sølvmedalje – hør her hvorfor

Danskerne: Vi kommer stærkt tilbage!

14-05-2016 21:03, af Britt Carlsen

For første gang afvikles der en officiel international holdkonkurrence i dressur herhjemme: FEI Nations Cup – syv teams har været til start i konkurrencen i dag, og Sverige har lagt sig knebent i spidsen foran Danmark med Tyskland på tredjepladsen

Severo: Derfor stopper jeg hos Helgstrand

01-05-2020 13:08, af Marie Helene Rigård Rohleder

Ridehesten har talt med Severo Jurado Lopez på hans første arbejdsdag som selvstændig. Den spanske dressurrytter har altid haft en drøm om at drive sin egen træningsstald. Efter syv år hos Helgstrand Dressage tør han tage springet 

Werth vinder World Cup kvalifikation i Stuttgart

19-11-2016 20:21, af Maria Lerche Mortensen

Ved Stuttgart German Masters-stævnet, bliver der i disse dage afholdt hele tre World Cup-klasser, det drejer sig om kvalifikationer i kørsel, dressur og springning. I dag har dressurrytterne været i ilden og det blev til en sejr til Isabell Werth

Danske ungryttere godt fra start

20-07-2011 13:08, af Britt Carlsen
EM Broholm | Så er europamesterskabet i dressur for de unge dressurryttere godt i gang i slotsparken på Broholm Slot, og de danske ungryttere er kommet særdeles godt fra start

Gode danske resultater i Sverige

02-09-2010 10:40, af Thomas Bach Jensen
Pony|
Årets største ponystævne i Sverige er netop afholdt i Dagstorp lige nord for Malmø, og danske piger viste flaget med gode resultater i dressur-landsstævneklasserne

Alexandra Andresen på vej til Florida

09-01-2018 10:57, af Thomas Bach Jensen

Mange nordeuropæiske dressur- og springryttere flytter deres base til Florida i vintermånederne. Norske Alexandra Andresen er netop nu på vej til at tage turen over Atlanten

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Nyt i sagen om den skamferede hoppe på Søballegard

20-01-2022 15:28, af Christine Krogh Frausing

Så er der nyt i sagen om den skamferede hoppe fra Søballegaard, i det der er fundet DNA på kosteskaftet der var efterladt i stalden

Flere heste døde under herpesudbrud ved Viborg

21-01-2022 17:26, af Annika Knudsen Lorentsen

En stald ved Viborg er ramt af herpesvirus 1, og meldingen lyder at flere heste er døde, mens mange andre er syge. Det har fået flere stalde i området til at lukke staldene for alle udefrakommende

Grand Galaxy Win er blevet kastreret

18-01-2022 10:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Charlotte Jorsts Grand Galaxy Win, som tidligere har konkurreret i Danmark under Severo Jurado Lopez og som er kåret i Dansk Varmblod, er blevet kastreret 

Katrinelund nytænker i salg af heste

15-01-2022 12:03, af Christine Krogh Frausing

Katrinelund har stor efterspørgsel fra udenlandske kunder, og da man som køber fra udlandet kan have svært ved at gennemskue om salgsvideoen er redigeret til sælgers fordel, har Katrinelund nu nytænkt en mere troværdig salgsprocess

Jørgen Hallundbæk er død

Opfinderen, iværksætteren, forretningsmanden og hestemanden, Jørgen Hallundbæk, som sammen med sin familie har begået sig i dansk og international hestesport, er død

Melissa Fobian: – Jeg valgte at gå all in

15-01-2022 15:17, af Christine Krogh Frausing

I Skævinge er Melissa vokset op på hendes forældres gård, hvorfra hendes ridekarriere startede. Siden er hun flyttet til Jylland, hvor hun forsøger at drive en forretning med køb, salg og ridning af heste. Hun købte sin første egen hest som 19 årig, og har siden hen langsomt bygget sin forretning op

Den DV-kårede Baron nu til Blue Hors (video)

20-01-2022 13:45, af Thomas Bach Jensen

Den 9-årige hingst Baron DVH 1224, der startede sin karriere i Danmark hos Helgstrand Dressage og senere blev solgt til Tyskland, er nu købt tilbage til Danmark af Blue Hors

Brand i hestelastbil

17-01-2022 06:35, af Christine Krogh Frausing

Hollandske Jessica Poelman, var i fredags på vej til stævne da hendes lastbil pludseligt satte i brand. Årsagen viste sig at være en anden end først antaget

Ridning ved OL er igen et diskussionsemne

15-01-2022 19:03, af Christine Krogh Frausing

Dyrevelfærdsorganisationen PETA (People for the Ethical Treatment Of Animals), har endnu en gang anmodet den Internationale Olympiske Komité om at ridning bliver taget af programmet ved OL

Dronningens erindringsmedalje til Christian Holm

18-01-2022 09:19, af Annika Knudsen Lorentsen

Christian Holm, som er eskadronchef i Gardehusarregimentets Hesteskadron, er blandt dem som har fået tildelt erindringsmedaljen i anledningen af Hendes Majestæt Dronning Magrethes 50-års regeringsjubilæum