Pararytter modtager legat fra Nis Valdemar Hansens mindefond

15-07-2024 15:49

Nis Valdemar Hansens Mindefond har for første gang i mindefondens historie uddelt et legat til en pararytter. Legatet blev tildelt den unge pararytter Laura Sofia Christophersen, der modtog et talentlegat på 10.000 kroner

Copyright Ridehesten.com
Laura Sofia Christophersen er den første pararytter til at modtage Nis Valdemar Hansens Mindefond legatet. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Berider Nis Valdemar Hansens Mindefond, der har til formål at støtte talentudviklingen af unge ryttere, har for første gang i mindefondens historie uddelt et legat til en pararytter. Modtageren af legatet er den 20-årige Laura Sofia Christophersen, der har fået tildelt et legat på 10.000 kroner til undervisning og videreudvikling. 

Siden Laura Sofia blev klassificeret som pararytter grad V i 2021 har hun sammen med sin tidligere hest Carrera (e. Carano/ Landino) opnået flotte resultater og bl.a. vundet bronze ved såvel DRF Mesterskab U25 Paradressur og ved DRF Para Cup, lige som hun har deltaget i finalen i både Catago Cup og i Dressurens Venner Cup og stået som ranglistevinder i dressur i Aarhus Rideklub hele tre gange inden for de sidste fire år, heraf de seneste to år som pararytter. I 2023 blev Laura Sofia klassificeret som international pararytter og har efterfølgende også redet placeringer hjem ved internationale stævner. 

Copyright Ridehesten.com
Berider Nis Valdemar Hansen og pararytter Laura Sofia Christophersen. Foto: 24syvfotos.com

Det er en stor ære for mig at modtage et legat fra Nis Valdemars Mindefond, og jeg er så taknemmelig for fondens støtte og den anerkendelse af mit ridearbejde, der ligger i tildelingen, lyder det fra Laura Sofia Christophersen, der i 2024 har skiftet Carrera ud med en ny hest, Delonix by GO Horses (e. Hesselhøjs Donkey Boy/ Royal Dance), som hun nu er i gang med at uddanne til parahest. Delonix er ung og har først lige påbegyndt sin uddannelse til parahest. At uddanne en parahest helt fra bunden er en proces, der skal tage sin tid. Udover den egentlige dressurtræning er opbygning af samarbejdet og tilliden mellem hest og rytter en vigtig faktor, som Laura Sofia og hendes underviser har stort fokus på: – Jeg nyder at arbejde med min nye hest og glædes hver eneste dag over vores små fremskridt, siger Laura Sofia og fortsætter: – Delonix har dét, der skal til for at ride paradressur på eliteniveau, og legatet giver os gode forudsætninger for at arbejde med vores fælles potentiale, og i den sammenhæng er det vigtigste, at vi giver os god tid og modtager god undervisning.

Copyright Ridehesten.com
Siden Laura Sofia blev klassificeret som pararytter grad V i 2021 har hun sammen med sin tidligere hest Carrera opnået flotte resultater. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

I forbindelse med Distriktsmesterskabet D12, der i juni blev afviklet på Vilhelmsborg, overbragte Laura Sofia en personlig tak til den nu 93-årige Nis Valdemar Hansen, hvor hun fik mulighed for at give udtryk for sin glæde, stolthed og taknemmelighed over at være den første pararytter, der modtager et talentlegat fra mindefonden. 
Legatet gør en stor forskel for mig i mine bestræbelser på at nå mine fremtidige mål med Delonix, siger Laura Sofia Christophersen og fortsætter med et stort smil: – Og får jeg på et tidspunkt muligheden for at ride ind på de internationale stævnebaner igen, vil mine tanker helt sikkert gå til Nis Valdemar i taknemmelighed over, at han gennem fonden har været blandt dem, der har troet på mig og har støttet mig i min rejse dertil.  

Copyright Ridehesten.com
I 2023 blev Laura Sofia klassificeret som international pararytter og har efterfølgende også redet placeringer hjem ved internationale stævner. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen.

Nis Valdemar Hansen har gennem et helt liv markeret sig inden for dansk dressursport. Udover sin egen ridekarriere som rytter har han gennem sit liv uddannet mange beridere, herunder bl.a. Bjarne Nielsen, Morten Thomsen og Leif Sørensen. Med indstiftelsen af Nis Valdemar Hansens Mindefond fortsætter Nis Valdemar med at bidrage til talentudviklingen af unge ryttere via uddeling af legater og talentpriser.

Copyright Ridehesten.com
Laura Sofia Christophersen med sin kommende parahest, Delonix by GO Horses. Foto: Privat.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen