Familien Truelsen: Vi beder for vores hestes liv

02-03-2021 15:10

Marie Helene Rigård Rohleder

Kirsten Rie Truelsen og hendes familie kæmper for at redde deres ni heste, som de tog med til springstævne i Valencia, Spanien. Stævnet er ramt af en ekstrem aggressiv variant af herpesvirus 1 og flere heste er døde 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi ved ikke, hvor mange heste vi får med hjem i live, fortæller Kirsten Rie Truelsen. Hun befinder sig midt i en af de værste udbrud af herpesvirus 1 ved det internationale springstævne i Valencia i Spanien med sine døtre Karina Leiche, Benedikte Rie Truelsen og Anne-Kristine Rie Truelsen. 

Familien Truelsen ankom til Spanien d. 8 februar med ni heste. Da Ridehesten.com taler med Kirsten over telefonen i dag, fortæller hun, at seks af hestene er syge. 

– To af vores elskede heste er alvorligt syge og kæmper for deres liv. To andre viser forsigtige tegn på bedring, og den sidste er testet positiv men har ingen symptomer lige nu, siger Kirsten Rie Truelsen. 

Copyright Ridehesten.com
En af familien Truelsens springheste som er syg med herpesvirus 1. Foto: privat

Læs Ridehestens historie fra i søndags, hvor Kirsten Rie Truelsen fortæller om rædslerne og en stævneledelse som reagerede 14 dage for sent. 

Natten til mandag mistede springrytter Karina Leichle en af sine heste til den frygtede sygdom. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den første uge med sygdomsudbruddet var der kun to dyrlæger til de 140 heste, som var ved stævnet. I dag er der kommet flere dyrlæger til og mange lande har også sendt udstyr i form af seler og madrasser til stedet.

 – Tidligere var der ikke plads til, at de alvorligt syge heste kunne komme på dyrehospitalet, men hospitalet har nu fået en ekstra teltstald sat op. Det samme har vi her på stævnepladsen, så vi nu kan adskille de heste som er testet positive men ikke udviser symptomer fra de heste som er alvorligt syge. Det er bare sket 14 dage for sent, siger Kirsten Rie Truelsen. 

Copyright Ridehesten.com
En springhest fra en udenlandsk rytter. Hesten blev aflivet på grund af herpesvirus. Foto:privat

Igår udsendte FEI en pressemeddelelse, hvor de aflyser alle internationale stævner i Europa i marts måned pga. det alvorlige herpesudbrud. 

– Det er en helt vanvittig aggressiv variant af herpesvirus 1. Dyrlægerne hernede fortæller,  at de aldrig har set noget lignende. Vi kæmper hver dag for at redde vores heste, og vi kan kun bede til, at de klarer den, fortæller Kirsten Rie Truelsen. 

Ridehesten.com følger sagen løbende. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen