Fra modgang til fremgang

23-05-2023 09:34

Annika Knudsen Lorentsen

Den 7-årige hoppe Gadee de Fontaine blev i starten af 2022 ramt af herpesvirus, hvor hun var tæt på at dø. Men efter et par måneder var hoppen tilbage i form, og nu har hun hjulpet sin pararytter til at opnå kvalifikation til at ride B-stævner i raskklasser

Copyright Ridehesten.com
Helle Sørensen og Gadee de Fontaine. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 7-årige hoppe Gadee de Fontaine e. Grand Galaxy Win/ Desperados flyttede ind hos Helle Sørensen, da hun var 4 år, og siden har hun været i en god udvikling. Desværre blev hoppen i starten af 2022 smittet med herpesvirus, og først kæmpede hun for sit liv, og efterfølgende måtte hun kæmpe for at komme tilbage på stævnebanerne. 

Det lykkedes, og sidste år deltog hun med Helle Sørensen i sadlen i DM for pararyttere. Nu et år senere, har ekvipagen fortsat succes, og i næste uge går turen endnu engang til DM. 

– Tidligere i år til distriktsstævne i Brande red vi vores anden MB, og her hjalp hun mig til at opnå kvalifikation til at kunne ride B-stævner for raskryttere, forklarer Helle, og fortsætter:

– Det er dybt rørende, at den hest kan være med, og hun fortsætter bare med at udvikle sig. Jeg kan stadig trille en tåre, når jeg rider på banen. Hun har bragt mig til B-status, og det er helt vildt. Jeg bliver 50 år i år, og til trods for, at jeg hele min barndom har redet springning, er det først nu, at jeg må ride landsstævner med en hest.

Copyright Ridehesten.com
Helle Sørensen og Gadee de Fontaine. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er ikke kun Helle der har succes på stævnebanerne, det samme har hendes datter, som også lige har sikret sig B-stævnekvalifikation. Hun er en stor hjælp for Helle til stævnerne. 

– Min datter, er min hjælpende hånd, og uden hende og de bedste undervisere, sponsorer, fysioterapeuter, dyrlæger og opstaldningssted, ville jeg ikke være kommet hertil. Vi glæder os til at komme ud og afprøve landsstævnerne, fortæller Helle.

Selvom både Helle og Gadee de Fontaine har mødt modgang, så har de sammen et særligt forhold, der gør, at de bliver bedre og bedre sammen. 

Læs mere om Helle og Gadees historie.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner