World Cup-sæsonen er i fuld gang

24-10-2024 10:23

I denne weekend løber anden kvalifikation af Longines FEI Jumping World Cup-turneringen i den vesteuropæiske liga af stablen med et brag af et stævne i Helsinki. Her er en lang række af verdens bedste springryttere til start, og blandt dem, er to af dem danske

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen og Chaccball er en af de danske ekvipager, der er til start i Helsinki. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard

Den indendørs springturnering, Longines FEI Jumping World Cup, startede i den vesteuropæiske liga i den forgangne weekend, hvor Oslo var vært for den første ud af 14 spektakulære stævner henover indendørssæsonen. I turneringen får verdens dygtigste springryttere mulighed for at ride nogle af de fedeste steder i kampen om at kvalificere sig til finalen i april 2025. På søndag skydes årets anden World Cup-turnering så i gang i Helsinki, og her er der dansk deltagelse. 

Springryttere fra hele 16 lande har fundet sin vej til Helsinki på søndag, når sæsonens anden World Cup-klasse løber af stablen. Mange af OL-rytterne fra Paris har ligeledes fundet sin vej til stævnet, blandt andet Steve Guerdat fra Schweiz, der lige nu ligger som nummer to på FEI Longines verdensranglisten. Han har vundet FEI Jumping World Cup-finalen intet mindre end tre gange, og er altså en hård konkurrent for det resterende felt. Udover Steve Guerdat er navne som Martin Fuchs, Victoria Gulliksen, og Pieter Devos at finde på startlisten. 

Copyright Ridehesten.com
Scweiziske Steve Guerdat fra OL i Paris. Her i sadlen på Dynamix De Belheme. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø

Svenskerne har også yderst stærke repræsentanter med. Blandt andet indtager Peder Fredricson banen på søndag. Peder Fredricson var en del af det svenske hold, der tidligere på måneden red sig til en imponerende tredjeplads ved Longines League of Nations-finalen i Barcelona. Sverige har et andet stærkt kort på hånden, nemlig verdensetteren, Henrik von Eckermann. Dog har han valgt ikke at konkurrere ved stævnet i Helsinki, men som forsvarende World Cup-mester, er han automatisk kvalificeret til finalen i april 2025. 

Copyright Ridehesten.com
Svenske Peder Fredricson fra OL i Paris. Her med Catch Me Not S. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø

Til at dyste mod de 15 nationer, har Danmark også to meget stærke repræsentanter i Helsinki. Det er nemlig unge Caroline Rehoff Pedersen, der blandt andet blev nummer to til Hamborg Derby i 2023. En præstation, der rakte langt ud over det sædvanlige. Derudover, har Danmark OL-aktuelle Andreas Schou til start. Andreas, der lige har afsluttet Longines Global Champions Tour på en samlet ottendeplads, er i topform til at repræsentere Danmark ved World Cup-stævnet i Helsinki på søndag. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Billy Matador er også til start i Helsinki i denne weekend. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Stævnets start- og resultatlister. 

Læs mere om World-Cup her. 

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner