Få overblikket over championatsfinalisterne i springning

11-09-2021 09:13

Annika Knudsen Lorentsen

Alle kvalifikationer i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste i springning er redet og det er nu afgjort, hvilke heste, der har opnået kvalifikation til finalen på Blue Hors midt i oktober. Flere stalde har kvalificeret en god håndfuld heste og eksempelvis Stutteri Ask og Syvhøjegård har mange heste klar til finalerne

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Fi Fi Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Syv kvalifikationsstævner har fundet sted, som en del af dette års Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste i springning og det sidste blev afholdt i torsdags hos Riders Cup. Det betyder også, at der nu er mulighed for at danne et overblik over hvilke heste, der er blevet kvalificeret til finalerne, som afholdes hos Blue Hors i uge 41. 

Mange 4-års heste er kvalificeret
Egentlig er det 40 4-års heste, der opnår kvalifikation til finalerne, men da også ligeplacerede med nr. 40 opnår plads, ser det ud til, at der i år kvalificeret 62 4-års heste til finalen. 

For at opnå kvalifikation blandt 4-års hestene skulle man som minimum opnå en karakter på 8 ved en af kvalifikationerne, men årets bedste 4-års fra kvalifikationerne opnåede væsentligt mere. 

Kvalificeret som den bedste er nemlig Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask A/S), som med Karen Møller Rohde fra Stutteri Ask i sadlen har opnået 8,8. 

Karen er da også blandt de mest succesfulde ryttere ved championatskvalifikationerne, for hun har kvalificeret hele fire heste bare i denne årgang.

Copyright Ridehesten.com
Jacob Theodor Schmidt og Bøgegårdens Comann. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

40 heste kvalificeret hos 5-års hestene
I år var det ikke nok at opnå et 8-tal, hvis man var til start på en 5-års hest, for hos 5-års hestene er der i alt 40 kvalificeret og de heste, der har fået den laveste kvalifikationskarakter, har opnået 8,1 i karakter. 

Den bedste 5-års fra kvalifikationerne har opnået 8,8 og det er Bøgegårdens Comann e. Cristallo I/Bøgegårdens Quidam (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), som bliver redet af Jacob Theodor Schmidt. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Karen Møller Rohde har også haft succes på 5-års heste, hvor hun har opnået kvalifikation med tre heste, heriblandt Zamarolus Ask, der opnåede 8,7 ved sin kvalifikation. 

Et mindre hold 6-års klar
Hos 6-års hestene er det som sædvanligt blot de 25 bedste, samt ligeplacerede, der opnår kvalifikation, og i alle årgange gælder det, at man mindst skal opnå et 7-tal for at kunne komme i betragtning til en kvalifikation.

Den bedste 6-års hest fra kvalifikationerne opnåede 8,7 og det var endnu engang Karen Møller Rohde, der sørgede for at kvalificere avlshingsten Cassado Ask e. Casall/Corrado I (Jens Peter Mailund Schmidt). 

Såfremt, der er heste, der ikke kommer til start, så suppleres der op blandt de næste på listerne. Det gøres indtil to dage før opvarmningsklassen starter ved finalestævnet. 

Copyright Ridehesten.com
Anne Katrine Kolborg Johansen og Syvhøjegårds Keep Calm. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

Syvhøjegård klar med mange finalister
Ligesom Stutteri Ask står for en god portion af de kvalificerede heste fordelt over alle tre årgang, så har Syvhøjegård ved Niels Osterland også kvalificeret en god håndfuld heste. 

På Syvhøjegård er det flere forskellige ryttere, der står for træningen af hestene og det betyder også, at det er flere forskellige ryttere, der kommer til start på hestene fra stutteriet i det midtjyske. 

For 4-års har Rikke Vingborg kvalificeret Syvhøjegårds Final Edition e. Comme Il Faut Plus/Royal Z II og Ida H. Meineche har kvalificeret Syvhøjegårds Next Level e. Cyrano Ask/Casir Ask. For 5-års har Anne Katrine Kolborg Johansen kvalificeret Syvhøjegårds Keep Calm e. Diablo/Cosmeo, Katrine Højholt har kvalificeret Syvhøjegårds Footloose e. Balou/Royal Z II og Filippa Christer Andersen har kvalificeret Syvhøjegårds Moonlight Mile e. Heartbeat/Coronado II. Hos 6-års hestene er der også en enkelt hest fra stutteriet kvalificeret, nemlig avlshingsten Svyhøjegårds Unforgetable S DWB e. Untochable/Cassini I, som bliver redet af Jacob Theodor Schmidt. 

Se resultaterne fra alle kvalifikationer HER. Vær opmærksom på gengangere af ekvipager blandt resultaterne og at Dansk Ride Forbund endnu ikke har lavet den endelige opgørelse, ligesom der kan ske frafald blandt de kvalificerede heste, som betyder, at der er andre der alligevel opnår kvalifikation. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner