Endnu en ECCO Cup-sejr til Alexander Helgstrand

28-11-2020 13:12

Allerede i går lagde Alexander Yde Helgstrand og Grevens Sa'Va' god afstand til konkurrenterne og efter en fejlfri Kür i dag, indkasserede makkerparet derved sejren i ECCO Cup-finalen for juniorer for andet år i træk 

Copyright Ridehesten.com
Alexander Yde Helgstrand og Grevens Sa'Va'. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er et noget anerledes set-up ved dette års finaler i ECCO Cup-tuneringen, som igen i år afholdes på Blue Hors. Normalvis rides alle årgange først finaler i morgen, hvor stemningen plejer at være i absolut top. I år er de forskellige årgange delt op på de forskellige dage, så der tages hensyn til COVID-19 og de tilhørende regler.

I går red ungrytterne Kür om formiddagen, hvorefter 15 juniorryttere i går aftes red første afdeling. Her blev det til en sikker sejr for Alexander Yde Helgstrand der med Grevens Sa'Va' e. Blue Hors Soprano/Blue Hors Romancier (opdr. Svend Skov Poulsen og Dorit Greve) lagde sig i front med knap 4% til nærmeste konkurrent. 

Selvom det grundet corona-pandemien har været et meget sparsomt år på stævnefronten, har Alexander og Sa'Va' haft et særdeles godt år med sejr i to af ECCO Cup-kvalifikationerne og ligeledes et succesfuldt EM i sommers. 

I dagens Kür satte den 15-årige hoppe ikke en hov forkert og det resulterede i at dommer ved C, Susanne Baarup, belønnede ekvipagen med et 9-tal for fortolkning. Med 78,917% blev det til en sikker sejr i dagens Kür som derved også sikrede Alexander og Sa' Va' den samlede sejr i dette års ECCO Cup-finale for juniorer - i lighed med sidste år.

Kristian Würtz Green har med Bovbjergs Zhivago e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro (opdr. Hanne Damgaard og Leif Bovbjerg Jensen) også haft et forrygende stævneår, hvor den blot blot 8-årige vallak har udviklet sig enormt. I går blev Kristian den der kom Alexander tættest og det fortsatte ligeledes i dag med en meget velredet Kür, som blev belønnet med 75,708%. 

Som samlet nummer tre blev det Frederikke Gram Jacobsen med Ryvangs Zafina e. Blue Hors Zack/Come Back II (opdr. Alex Dyrgaard), mens Annabelle Rehn med Vestervangs Garson e. De Noir/Ragazzo (opdr. Martin Klavsen) indtog den samlede fjerdeplads. 

Se det samlede resultat HER.

Hør herunder Alexander fortælle lidt om dagens ridt samt hvordan man sætter sig op til at ride Kür.

Ridehestens fotograf er tilstede hele dagen i dag lørdag. Billederne vil være online senest mandag i næste uge

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev