4 x 10 til Blue Hors Viva Vegas

10-10-2024 13:31

I den indledende 4-års klasse ved Pavo og DRF's Championatsfinaler på Stutter Ask opnåede to heste lige over 90%, og så var der avlshingsten Blue Hors Viva Vegas, som brillerede med fire 10-taller

Copyright Ridehesten.com
Klassens 10 bedst placerede ryttere. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Reglementet for Pavo og DRF's Championatsfinaler i dressur foreskriver, at de 16 bedst placerede heste i den indledende klasse for 4-års heste går direkte videre til finalen, hvor startfeltet er på 22 heste. De sidste seks finalister skal findes i B-finalen.

Finalestævnet blev i dag åbnet med 4-årsklassen, der blev bedømt af dommerteamet Susanne Baarup, Jens Holm Kristensen og Jesper Holst og havde 39 ekvipager til start. For første har den nye harmonikarakter indgået i vurderingen af de 4-årige heste i et forsøg på at få vigtige parametre som hestens trivsel og ekvipagens harmoni til at tælle direkte med i bedømmelsen.

Niveauet blandt de bedste 4-års var tårnhøjt, hvor femtebedste hest blev bedømt med 89,167%, og vinderen opnåede de usete score på 97,667%. Det var selvfølgelig den tyskfødte hingst Blue Hors Viva Vegas e. Viva Gold/ Rock Forever, der med Nanna Skodborg Merrald i sadlen har været den hest, der har opnået den højeste score i kvalifikationerne på tværs af alle aldersgrupper.

Alt synes så let for hingsten, og karaktererne i dag lød på 9,6 for trav og dommerkommentaren "Traven er energisk og elastisk med særdeles god bæring", 9,0 for skridt og ordene "Skridten er rentaktet og afslappet; vi kunne ønske lidt mere smidighed over ryggen, men det er småting", 10 for galop med kommentaren "Sikke en galop. Meget balanceret, god op-ad-bakke tendens og dejlig regulerbar". 10 for ridelighed: "Står fin i formen, strækker sig fint frem og ned, vi kan ikke ønske os mere", 10 for kapacitet: "En super hest til fremtiden med masser af kapacitet hele vejen rundt", 10 for harmoni: "Præsenteret i fantastisk form og korrekt i forhold til uddannelsesskalaen".

Copyright Ridehesten.com
Svalegårds Disco og Liv Marie Stignæs. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Særdeles flotte karakterer opnåede også Svalegårds Disco e. Duke/ Tailormade Temptation (opdr. Stutteri Svalegård), der blev præsenteret Liv Marie Stignæs. Det blev til hele tre gange 9,5 for trav, skridt og kapacitet. Endvidere gav dommerne 8,9 for galop, 8,5 for ridelighed og 8,3 for præsentation. I alt en score på 90,333% og en andenpladsen.

Tredjepladsen gik til Risvangs Melody e. Secret/ Everdale (opdr. Linette Fjordbak), der blev redet af berider  Anne-Marie Hosbond. Her gav dommerne 9,5 for både ridelighed og harmoni, men det blev til 8,3 for trav, 9,0 for skridt og kapacitet samt 8,8 for galop.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatliste.

Copyright Ridehesten.com
Risvangs Melody og Anne-Marie Hosbond. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner