Ingen danske medaljer ved EM kür

14-08-2020 15:59

Marie Helene Rigård Rohleder

Det blev desværre ikke til en top tre placering i dagens kür for de danske junioryttere til EM i Ungarn, hvor Alexander Yde Helgstrand blev bedst placeret som nummer fem. Landstræner Dennis Fisker er dog stolt over, at alle rytterene rider deres chance, og han ser tilbage på en super fin uge med flot dressur og godt fællesskab på holdet 

Copyright Ridehesten.com
Alexander Yde Helgstrand og Grevens Sa Va til Nordic Baltic championsship på Vilhelmsborg 2019. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Alle tre ryttere red deres chance og viste mig, at de virkelig brænder for det. Når vi rider en finale, så skal man også gå 100 procent efter det i stedet for kun at ride sikkert. Selvfølgelig ville vi gerne have været med i toppen, men jeg er meget tilfreds med rytternes præstationer og den gode holdånd, som vi har haft i den danske lejr hele ugen igennem, siger landstræner Dennis Fisker

I går lykkes det Danmark at kvalificere det maksimale antal ryttere til dagens kür finale ved EM i dressur for juniorer i Ungarn. Det blev de tre tyskere som løb med guld, sølv og bronze, hvor Valentina Pistner og Flamboyant OLD red til 79.285 procent og vandt guld. 

Alexander Yde Helgstrand og Grevens Sa Va e. Blue Hors Soprano/Blue Hors Romancier (opdr. Svend Skov Poulsen og Dorit Greve) red til flotte 75.225 procent og blev bedste dansker med en femteplads. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kristian Würtz Green og Bovbjergs Zhivago e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro (opdr. Hanne Damgaard og Leif Bovbjerg Jensen) red til 72.530 procent og endte på en 12.plads. 

Frederikke Gram Jacobsen med Ryvangs Zafina e. Blue Hors Zack/Viegaard's Come Back II (opdr. Alex Dyrgaard) red til 74.720 procent og blev nummer otte. 

Tidligere på ugen red det danske juniorlandshold sølvmedaljen hjem ved holdkonkurrencen, hvor de blev slået af et meget stærkt tysk hold, der hele vejen igennem har redet til høje procenter. 

Se hele resultatet her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen