Guld på guld til Danmark i Drammen

29-06-2018 22:05

De unge danske ryttere var i dag i ilden til NM i Drammen, Norge. Her lykkedes det både childrenrytterne og juniorerne at vinde hold-guld til Danmark

Copyright Ridehesten.com
Noona Wildfang Linde og Chelino. Arkivfoto.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var childrenrytterne, der var de første hesteryttere til Nordisk Mesterskab, og der blev redet aldeles overbevisende. Holdet bestod af Noona Wildfang Linde med Chelino e. Conway/Calato Z, Sabine Karlskov Lange med For Joy e. For Fashion/Colman, Frida Munk Lassen med Neergaards Ci Ci Chanel e. Ci Ci Senjor Ask/Michellino (opdr. Stald Neergaard) samt Amalie Reimer Nielsen med Pionier e. Concorde/Notaris.  I første runde var samtlige ryttere fejlfrie, og så lå Danmark alene i spidsen, da alle de resterende hold lå med samlet 4 fejl.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Anden runde var næsten lige så sikker som den foregående – der faldt en enkel bom til Amalie Reimer Nielsen, men da de tre holdkammerater allerede havde redet fejlfrit, var den bom helt uden betydning. Guldet var sikret de danske childrenryttere, og de kunne ride en særdeles fortjent helt i front til æresrunden.

Sverige var det eneste andet hold der lykkedes at ride minimum 3 fejlfrie ryttere i anden runde, så de modtog sølvmedaljen med et samlet resultat på 4 fejl. Finland modtog bronzemedaljen foran Norge, efter at det finske hold sluttede med samlet 12 fejl.

Resultatet af holdmesterskabet for children kan ses her.

Danmark og Norge i ene kamp om guldet
Hos juniorerne var der noget mere konkurrence om guldet. Det danske hold bestod af Maria Barnewitz Schou med Seana e. Stolzenberg/Escudo II, Christine Thirup Christensen med Lui Viton e. Lancer III/Clinton, Kamilla Ladefoged Rasmussen med Errando e. Argentinus/Lys de Darmen samt Josefine Sandgaard Mørup med de Semilly Edition e. Diamant de Semilly/Exorbitant XX (Opdr. Klaus Thingholm Kristensen). Der var overbevisende ridning hos juniorerne, efter de hver og en i første runde red fejlfrit – dog med en enkel tidsfejl til Maria Barnewitz Schou, som kunne fratrækkes i det samlede resultat. Anden runde så næsten lige så flot ud – det lykkedes tre af rytterne at ride fejlfrit, dog fik Kamilla Ladefoged Rasmussen desværre 8 fejl i anden runde. De 8 fejl kunne fratrækkes i det endelige resultat, og det betød at Danmark som eneste land kom i mål med 0 fejl og dermed kunne hænge guldmedaljen rundt om halsen.

I første runde var det også lykkedes Norge at ride fejlfrit. Til gengæld havde de to ryttere med 4 fejl i anden runde, og det betød at de måtte tage til takke med sølvmedaljen. Med en del flere fejl på kontoen modtog Sverige bronzemedljen foran Finland. De to hold havde hhv. samlet 25 og 40 fejl over de to runder.

Resultatlisten kan ses her (er dog i skrivende stund ikke helt korrekt).

Ikke youngridernes dag
Desværre ramte de danske youngriders ikke formen i dag. Holdet bestod af Anne Katrine Kolborg Johansen med Abildgaards Sonate e. Carson Ask/Linaro (opdr. Inge og Jørgen Abildgaard), Konstantin Deeken Künnemann med AK’s Crowney e. Cartani/Cassini I, Simone Hansen cherff med Carlisca M e. Cartani/Chello (opdr. Ege og Ib Møller) og Sofie Yderstræde Bucka med Champion de Quidam e. Quidam de Revel/Emilion. Over de to runder havde de samlet 34 fejl, og det var ikke nok til en medalje. Det blev Sverige der med samlet 4 fejl vandt guldet foran Norge med samlet 6 fejl. Finland modtog bronzemedaljen efter samlet 30 fejl.

Se resultatlisten for hold her.  

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen