Endnu en EM-medalje til Ludvigsen

21-07-2024 14:41

Den danske Sophia Ludvigsen kan rejse hjem fra EM for unge dressurryttere i St. Margarethen i Østrig med U25-medaljer af alle karater. Efter holdsølv og individuel guld har hun i dag opnået bronze i den individuelle kürfinale

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Quintana. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved EM for unge dressurryttere i St. Margarethen i Østrig gjaldt det efter morgenens kürfinale for ungrytterne kürfinalen for U25-rytterne, hvor Danmark havde tre rytter til start, nemlig Sophia Ludvigsen, Thea Bech og Dionisos og Karoline Rohmann.

De to sidstnævnte ryttere avancerede i dag flere pladser i feltet, men det ikke var muligt for Sophia Ludvigsen, der i går vandt guld og igen i dag kæmpede for en plads på podiet. Hun leverede igen i dag en stærk præstation, men det kostede lidt point, at Blue Hors Quintana e. Quantensprung/ Desperados blev lidt snæver i rammen og urolig i munden.

En af de ryttere, der kunne have fravristet Sophia guldet var en af de sidste startende ryttere, tyske Helen Erbe med 17-årige Carlos FRH e. Carabas/ Weltmeyer, men det lykkedes ikke tyskeren at ride fejlfrit i går, og hun endte uden for medaljerækken. I dag var hun opsat på at skulle have metal med hjem, og med en score på 78,080% sneg hun sig netop foran Sophias 77,985%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste rytter i küren i dag var gårsdagens sølvvinder, briten Annabelle Pidgley, der trænes af Charlotte Dujardin og rider 13-årige Gio e. Apache/Tango, som var Charlottes partner ved OL i Tokyo for tre år siden. Annabelle red ikke fejlfrit, men scorede gennemgående så højt for sine flotte øvelser, at hun kunne sikre sig europamesterskabstitlen i kür.

Dermed blev det til en bronzemedalje for Sophia, der kan tage hjem med tre medaljer - en af hver karat.  Thea Bech og Dionisos e. Spielberg/ Sir Sinclair sluttede sit EM efter et flot ridt med en fornem femteplads, og ligeledes Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen) sluttede med en rigtig flot tur og en ottendeplads. 

Sophia Ludvigsen fortæller fra Østrig: – Jeg er så glad og lettet og meget stolt af Quintana. Jeg havde lavet en del justeringer i mit galopprogram for at få en højere sværhedsgrad, så at holde i udridningsparaden og være lykkes med det var en sejr i sig selv. Nu venter en god ferie for os begge.

Stævnets start- og resultatlister

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen