Atterupgaards Orthilia som lærehest

26-04-2023 15:48

Charlotte Kusk Berwald

Dressurrytter Sophia Ludvigsen kan se frem til at lære mere om dressurens sværeste øvelser på ryggen af Atterupgaards Orthilia

Copyright Ridehesten.com
Atterupgaards Orthilia, her med Nanna Skodborg Merrald. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/ Donnerschalg (opdr. Atterupgaard) er en af de heste, der har set det meste og prøvet det meste. Som helt ung blev hoppen redet af Maria Falkner Hansen, der stort set ikke kom hjem fra stævne uden placering med hesten. Tøjlerne blev givet videre til Cathrine Laudrup-Dufour, der i 2013 vandt guld som U21-rytter på ryggen af Orthilia.

Hoppen debuterede tilbage i 2014 i Grand Prix med engelske Fiona Bigwood efter at være blevet solgt til samme i 2013. Makkerskabet udviklede sig fra stævne til stævne, med OL i Rio de Janeiro som et af de absolutte højdepunkter. Her red de sig til en ottendeplads i Grand Prix og gik hele vejen til kürfinalen. Efter dette stævne indtog ekvipagen en placering som nr. 18 på verdensranglisten.

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Efter tiden i England flyttede Orthilia i 2017 tilbage til Danmark, denne gang for at blive redet af Agnete Kirk Thinggaard. LEGO-arvingen og datter af Kjeld Kirk Kristiansen, manden bag dressurstutteriet og hingstestationen Blue Hors, købte nemlig den erfarne hoppe for selv at lære fra hende.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2021 overtog Blue Hors-rytter Nanna Skodborg Merrald tøjlerne, og sammen har ekvipagen redet sig til flere imponerende resultater, bl.a. en fjerde- og femteplads i kort Grand Prix og Grand Prix kür ved World Cup-finalen i Leipzig, Tyskland, sidste år.

Orthilia har ageret en fremragende læremester for Nanna, og nu er tøjlerne så blevet givet videre til hendes kollega, ungrytter Sophia Ludvigsen. Sophia debuterede i Grand Prix sidste år og har senest haft enormt succes ved det internationale stævne i hollandske Tolbert for et par uger siden, hvor hun red en lang række topplaceringer hjem med Blue Hors-heste. Den unge rytter vil fremover få fornøjelsen af at lære af Orthilia, der skal fungere som lærehest.

Se Blue Hors' video her, hvor de fortæller om,
Sophias overtagelse af Orthilia:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen