Afkom efter OL-deltager på auktion

29-11-2023 10:07

Britt Carlsen

Blue Hors Broodmare Auction sætter avlshopper under hammeren og spændende embryoner efter top-hopper som OL-deltager Atterupgaards Orthilia

Copyright Ridehesten.com
Atterupgaards Orthilia under Nanna Skodborg Merrald. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors sætter stutteriets avlsmateriale til salg på en avlshoppe auktion onsdag den 29. november. Dansk Varmblod har valgt at bakke op om denne auktion, i håbet om, at bibeholde flere af de gode avlshopper på danske hænder.

Kollektionen på ca. 33 hopper er et mix af unghopper, avls- og rugehopper. Rugehopperne er også blevet kåret i Dansk Varmblod. Det betyder, at rugehopperne, som bærer føl efter fx en top konkurrencehoppe, kan også indgå i avlen hos den nye køber. 

En af de spændende embryoner, som er til salg er kombinationen Atterupgaards Orthilia og Blue Hors Santiago. Det er Nacoemba KM som bærer et embryo, lavet via embryotransfer. Rugehoppen Nacoemba KM er efter Silver Royal/Florencio/Cabochon, født 2018, måler 168 cm og nykåret i DH. Her køber du både Embryon og Rugehoppe.

OL-deltager og ung tophingst

Blue Hors Santiano er en billedsmuk hingst lavet på de bedste blodlinjer. Han blev indkøbt som føl hos stutteri Straight Horse ved Eva Götzche og Mogens Pedersen, der også ejer hans mor, hoppen Romanik, der er ud af en super hoppestamme med flere højtkårede hopper og hingste. Santiano aflagde i efteråret 2020 en 21-dages materialprøve i KWPN, hvor han blev nr. 3.

Samtidig med, at han har gjort karriere i sporten, har han også været en yderst populær avlshingst igennem sin udstationering hos Hengstenstation van Uytert. Så populær, at han var den mest benyttede hingst i Holland i 2022 med knap 400 hopper.

Faderhingsten er den tredobbelte UVM-vinder, Sezuan efter Blue Hors Zack, der blandt mange Grand Prix-heste er far til avlshingsten Glock’s Zonik, der er halvbror til Santiano, da de begge er efter hoppen Romanik e. Blue Hors Romanov. Romanik er også mor til Grand Prix-hoppen Zackonik, ligesom hun er mormor til guldmedaljehoppen Straight Horse De Milla, der i 2020 var udtaget til UVM. Hun er ligeledes hoppen bag avlsgodkendte Straight Horse Sir Romance, ligesom Santianos helbror Straight Horse Sezarion er godt på vej mod en international karriere med sin spanske Grand Prix-rytter Alejandro Asencio Mendez.

Mor til det føl rugehoppen venter er Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/Donerschlag, som i 2014 debuterede i Grand Prix med engelske Fiona Bigwood, og to år senere sluttede de på 8. pladsen i Grand Prix ved OL i Rio de Janeiro. Hoppen blev i 2017 købt af Agnethe Kirk Kristiansen, og efterfølgende flyttede Orthilia til Blue Hors, hvor hun i 2021 kom til at danne par med Nanna Skodborg Merrald. Sammen har de opnået flere imponerende resultater, bl.a. en fjerde- og femteplads i kort Grand Prix og Grand Prix kür ved World Cup-finalen i Leipzig, Tyskland. I 2021 var de også med til at vinde EM-bronze for hold i Hagen.

Nu er Atterupgaards Orthilia vendt tilbage til der, hvor det hele startede på Atterupgaard, hvor hun skal være lærehest for Cornelia Munch Sinding samt indgå i avlsprogrammet på Attrupgaard via embryo transfer, som hun også gjorde for ti år siden. Hun er blandt andet mor til Atterupgaards Cooper e. Charmeur/ IPS Gribaldi, som i år deltog ved EM for U25-ryttere med Sara Aagaard Hyrm.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Rugehoppen Nacoemba KM har termin 19. april 2024.

Copyright Ridehesten.com
Nacoemba KM som bærer et embryo, lavet via embryotransfer. Foto: Blue Hors

Kom til auktion og julehygge på Blue Hors

Auktionen finder sted på Blue Hors onsdag aften den 29. november fra 16.00 – 21.00, og auktionen bliver krydret med et åbent hus arrangement med julehygge og æbleskiver (ingen fremvisning af hingste, men hingstestalden er åben for besøgende). Der er naturligvis fri entre. 

Plan for auktionen: 

16.00 - 17.30 Åben stald hvor man kan se alle hopperne
18.00 Auktionen begynder

Efter auktionen er der julehygge med Glögg og æbleskiver

Pre-bidding online er startet og hopperne vises live i hallen under auktionen d. 29. november fra kl. 18.00.

Hvis du har nogle spørgsmål så kontakt os gerne på auktion@varmblod.dk eller ring til Louise Ringsbo på +45 61679493

Kollektionen er online og kan ses HER

Betingelser for auktionen finder man HER

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen