Avlshopper fra Schufro-stammen på auktion

25-11-2023 09:59

Britt Carlsen

Avl

Dansk Varmblod håber forbundets avlere får en af de præstationsstærke hopper i stalden ved Blue Hors auktion over stutteriets avlshopper

 

Copyright Ridehesten.com
Der er rejst en statue af legendariske Blue Hors Don Schufro ved indagen til Blue Hors i Randbøl. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors har samlet stutteriets avlshopper, ruge-hopper som bærer interessante føl samt unghopper på auktion den 29. november. Dansk Varmblod har valgt at bakke op om auktionen ved at kåre de avlshopper og rugehopper, som endnu ikke er blevet kåret i forbundet. De udbudte avlshopper kan dermed avle i Dansk Varmblods regi, når mange af dem forhåbentlig forbliver på danske hænder.

Der er blandt de knap 35 hopper flere, som har en nærmest guldrandet afstamning og kommer fra præstationsstærke hoppestammer.

På listen over de udbudte hopper finder man bl.a. Faberge, Finetta, Feodora, Florence og Friend, der alle stammer fra helsøstre til legendariske Blue Hors Don Schufro. Derudover er Faberge, Florence og Feodora halvsøstre til de to internationale Grand Prix-heste; Blue Hors Veneziano og Tailormade Red Rebel.

Faberge er desuden mor til 5-årige Fergie efter guldmedaljehingsten Blue Hors Zackerey, hun er kåret i DH. Hun er ikke i fol. Faberge er også mor til den åringen Fabiola e. Blue Hors St. Schufro.

Der går dermed flere hopper under hammeren fra den legendariske Blue Hors Don Schufro-stamme.

Copyright Ridehesten.com
Avlshoppen Faberge fra Blue Hors Don Schufro-stammen er på auktion. Foto. Blue Hors

Om Blue Hors Don Schufro’s stamme

Blue Hors Don Schufro vandt OL-hold bronze sammen med Andreas Helgstrand tilbage i 2008, og i avlsboksen har han udmærket sig som far til bl.a. Isabell Werths Weihegold (OL-guldvider for hold og individuel sølvvinder i Rio, tredobbelt EM guldvinder i 2017 og vinder af World Cup finalen i 2017, 2018 og 2019) samt et utal af konkurrenceheste.

Don Schufro er direkte søn af Donnerhall, der betragtes som den hingst, der har haft allerstørst indflydelse i moderne dressurhesteavl.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Don Schufros moderlinje, holstenerstammen Der Finländerin, er et helt kapitel for sig. Hans mor og mormor var meget frugtbare hopper, der har givet deres egen høje kvalitet videre til et hav af lige så succesfulde døtre. Hans mors helsøster, Fantasia, er mor til elitehingsten Don Primero efter Donnerhall. Don Schufros mor, Fiesta, er selv mor til en række succesfulde afkom efter Donnerhall, der udover Don Schufro tæller Årets Hoppe 2003 i oldenburgerforbundet, Fabina, samt andre betydningsfulde avlshopper som Fantastica, Donna Primera, Ferna, Farina, Filia og Fiesta’s Girl, der næsten alle er hingstemødre og står bag kårede sønner som bl.a. Sunny-Boy, Classico, Don Rubin, Sidney, Vito Corleone S, Moosbachhof’s Peron, Tailormade Red Rebel, Blue Hors Veneziano, Blue Hors Zatchmo, Rudisha og Blue Hors Zirrus.

 Kom til auktion og hygge på Blue Hors

Auktionen finder sted på Blue Hors onsdag aften den 29. november fra 16.00 – 21.00, og auktionen bliver krydret med et åbent hus arrangement med julehygge og æbleskiver (ingen fremvisning af hingste, men hingstestalden er åben for besøgende). Der er naturligvis fri entre, og har man besluttet sig for at forsøge at få hammerslag på en af de udbudte avlshopper, kan man reservere VIP-plads helt tæt på banen. 

Plan for auktionen:

16.00 - 17.30 Åben stald hvor man kan se alle hopperne
18.00 Auktionen begynder
Efter auktionen er der julehygge med Glögg og æbleskiver

Pre-bidding online starter allerede søndag d. 26. november  kl. 18.00 og hopperne vises live i hallen under auktionen d. 29. november fra kl. 18.00.

Hvis du har nogle spørgsmål så kontakt os gerne på auktion@varmblod.dk eller ring til Louise Ringsbo på +45 61679493

Kollektionen er online og kan ses HER

Betingelser for auktionen finder man HER

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen