Banerekord på travbanen i Aalborg

20-09-2015 20:33

Jesper Elbæk

Det blev en fantastisk travweekend i Aalborg, da NKI Racing Arena Aalborg afviklede sin største væddeløbs- og eventweekend hele året. Publikum strømmede til, Derbyvinderen Winston Sisa vandt igen overlegent og MagicCarpetRide US satte banerekord.

Copyright Ridehesten.com

Denne weekend i Aalborg havde det hele simpelthen!

Derbyvinderen Winston Sisa gav vanen tro de andre Derby-deltagere revanche ved løbsdagen Aalborg Store Pris, men det var konkurrenterne nu ikke i nærheden af at få! Fra start tog Jan Dahlgaard det roligt med kæmpefavoritten, der var spillet til odds 1,17, men da feltet havde fundet sine positioner efter et par hundrede meters kørsel, så kørte Dahlgaard resolut fremad, og spidsen blev let erobret fra White Russian. Derfra var resten af løbet legeværk for Derbyvinderen, som vandt afstoppet på tiden 1.14,3 (48,5 km/t) foran netop White Russian og en godt afsluttende Unik Tamsen. Der var 125.000 kr. i førstepræmie til Winston Sisa.

Eftermiddagens sportsligt bedste præstation stod amerikanertraveren MagicCarpetRide US dog for! For den Anders Pedersen-trænede og kørte hest vandt løbet for hurtigklassen i ny banerekord 1.10,9 (50,8 km/t) over distancen 1640 meter. Så hurtigt er der aldrig blevet løbet i Aalborg før. Den tidligere banerekord havde O'Grady med tiden 1.11,3 - sat for et par år siden. Gigant Slugger gav sig til slut efter at have ført det meste af vejen, og på tredje- og fjerdepladsen stred Tycoon Conway Hall og Stand And Deliver godt.

Auktionen lørdag aften
På den store hesteauktion med 57 tilmeldte heste gik højeste hammerslag ikke helt uventet til katalognummer 37 Chocolate Dust, som succesopdrætteren Thomas Lind-Holm fra Skive havde taget med til Aalborg. Den gik for 100.000 kr. til kunder hos travtræner Peter Jensen.

Den mest omtalte handel - eller rettere "ikke-handel" - var dog omkring hesten Ax Tiger, som var sat på salgslisten som ubesejret i tre starter. Der blev budt 310.000 kr. for hesten, men ejeren - travtræner Anders Pedersen - bød selv hesten op i 320.000 kr., som også blev hammerslaget. Efterfølgende fortrød Anders Pedersen, men sket var sket, og hesten tilhørte stadig Pedersen.

Totalomsætningen lørdag blev på 482.940 kr., mens søndagens omsætning først stoppede ved 1.192.740 kr.

Læs meget på på NKI Racing Arena Aalborgs hjemmeside www.aav.dk eller på Dansk Hestevæddeløbs hjemmeside www.danskhv.dk.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen