DV-heste toppede i norsk dressurchampionat

05-11-2019 15:44

Finalen i det norske unghestechampionat i dressur, Hallmesterskapet, havde masser af gode DV-heste i toppen, bl.a. den tidligere auktionshest og præmiehingst, Hesselhøj Gnags, der i denne weekend vandt 4-års finalen med sin ejer, norske Cathrine Rasmussen

Copyright Ridehesten.com
Christianslund Fürstino og Trude Kasparek Hestengen. Foto: Privat.

I Arendal på Fevik afvikledes i weekenden det norske unghestechampionat i dressur, Hallmesterskapet, hvor masser af gode danskavlede ungheste blev topplaceret.

Sejren i finalen for 7-års heste gik til DV-vallakken Er Det Her e. Era Dancing Hit/ Zardin Firfod (opdr. Marie Louise Pedersen) med 74,372 point og redet af den norske dressurryttere Monica Marie Engebretsen.

Hos 6-års hestene vandt Christianslund Fürstino e. Fürstenball/ Cape Town S. (opdr. Annette Juhl) med 78,00 point og redet af norske Trude Kasparek Hestengen, der er dansk gift og bor i Danmark, hvor hun og Lasse Kasparek Hestengen driver egen dressurstald på Sydsjælland.

Norske Pernille Norbeck Østvold vandt finale for 5-års med en norsk registreret vallak, der er undfanget i Danmark og ud af en dansk hoppestamme, nemlig vallakken Zeth e. Blue Hors Zack/ Fürst Heinrich (opdr. Charlotte Berg Jacobsen). Zeth opnåede 81,40 procentpoint.

Copyright Ridehesten.com
Pernille Norbeck Østvold og Zeth. Foto: Privat.

Gnags gjorde rent bord

Den 4-årige avlshingst Hesselhøj Gnags e. Grand Galaxy Win/ Tailormade Lancelot (opdr. Hesselhøj v/ Dorthe og Hans Jørgen Hoeck) blev ved Dansk Varmblods Forårsauktion i 2018 dyreste hingst og solgt for ca. 1 mio DKK til Norge. På den efterfølgende kåring blev han præmiehingst, og han har sidenhen aflagt en god 35-dages test og har opnået færdigkåring i DV med en opdrættermedalje i bronze.

Sportsligt har han i år været i berider Allan Grøns kyndige hænder. Han viste ham under rytter ved hingstekåringen i Herning og har sidenhen opnået særdeles gode resultater i Pavo og DRF’s championater. Således opnåede ekvipagen i år højeste score i kvalifikationerne, nemlig 92,8 point. I finalen på Blue Hors sluttede de på en 7. plads.

Det er Gnags’ norske ejer, den internationale Grand Prix-rytter Cathrine Rasmussen, der har haft fornøjelsen af den dejlige hingst de seneste uger. Hun har i Danmark drevet dressurstalden og stutteriet Kleppenhus og er i dag bosat med privat ridecenter ved Kristianssand, og er en hyppig gæst ved danske kåringer og ridestævner, og kendes også som medejer af flere Helgstrand-hingste som bl.a. Valverde og Jovian.

Ved det norske dressurchampionat for ungheste, Hallmesterskapet, har Cathrine Rasmussen og Hesselhøj Gnags brilleret ved at vinde den indledende klasse med 86,4% og finalen med 87,2%.

Her blev Helene Bibow-Todal toer med DV-hesten Schickimicki e. Sezuan x Bøgegårdens Lansini (opdr. Marianne Væver), mens Elise Mørk Røed og Bouquet Majlund e. Sir Donnerhall II x Florencio I (opdr. Stutteri Majlund), blev treer i finalen.

Copyright Ridehesten.com
Hesselhøj Gnags og Cathrine Rasmussen. Foto: Privat.

Se alle resultater.

Se artikel på Hestesport.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen