DRF: Nye regler for springturneringer

09-02-2024 18:23

Dansk Rideforbund har opdateret bestemmelserne for en række populære springturneringer. Få et samlet overblik her

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nord-Vest Box Cup
Nord-Vest Box Cup er en stilspringsturnering for ponyer. Tidligere har deltagerne skullet ride LA og MB, men nu er sværhedsgraden blevet justeret, så turneringen i stedet for går i LB og LA. Formålet med denne ændring er at åbne op for, at flere ryttere, der ikke har redet Agria DRF-mesterskaberne, kvalificerer sig til finalen, da man ikke må ride med i Agria DRF-mesterskaberne i springning og Nord-Vest Box Cup-finalen i samme kalenderår.

Samtidig åbner de opdaterede regler op for flere muligheder for LB-rytterne, der nu får flere chancer for at deltage i stilspringninger. Dette giver dem en hurtigere vej til rytterkategori 2, selvom kravet om minimum karakter 8 i slutkarakter stadig gælder.

Danmarks Cup for pony
Danmarks Cup for pony er en springturnering, der strækker sig over en enkelt weekend. Tidligere har begge afdelinger af turneringen været afholdt i metode B0. Fra og med i år går første afdeling af LA- og MB-Cuppen nu i metode B7, mens anden afdeling rides i metode A. LB-Cuppen har nu B7 som metode i både første og anden afdeling. Trods ændringerne forbliver finalen uændret og rides stadig i metode S2 for alle tre sværhedsgrader.

En nyhed er også, at det nu er tilladt at deltage med flere ponyer i både første og anden afdeling af Danmarks Cup for pony - uanset ponykategori og sværhedsgrad. Rytteren skal dog stadig træffe det valg, at deltage kun med én pony i finalen, selv hvis han/hun er kvalificeret på flere ponyer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Walber Cup
Walber Cup består stadig af de velkendte fire kvalifikationsrunder, der fører frem til Agria DRF-mesterskabet i springning for klubhold. Reglerne for Walber Cup forbliver grundlæggende de samme med de fire kvalifikationsrunder og en efterfølgende finale (Agria DRF-mesterskab for klubhold i springning).

For klubber, der ønsker at deltage, er tilmeldingsfristen senest den 1. april 2024 på Rideforbund.dk. En ændring fra tidligere er, at bruttoholdet ikke længere behøver at være klar den 1. april. Nu er det tilstrækkeligt, at klubben er tilmeldt på DRF GO, og bruttoholdet kan meldes ind løbende - dog senest mandag før holdets første Walber Cup kvalifikation.

Tilmeldingen til Walber Cuppen er allerede åben på DRF GO! her.

/DRF

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen