Dødstrusler mod Ben Talbot for mishandling

21-06-2018 13:12

Britt Carlsen

Den britiske toprytter Ben Talbot blev videofilmet til ridestævne, hvor han mistede besindelsen og brugt både pisk og sporer meget kraftigt på sin hest, der stoppede - det har naturligvis vakt harme

Copyright Ridehesten.com
Den britiske rytter Ben Talbort har modtaget dødstrusler efter misbrug af pisk og sporer ved et stævne i Tyskland.

Den britiske toprytter Ben Talbot overvejer at tage en pause fra sporten efter han har modtaget dødstrusler, som følge af hans reaktioner, da hans hest refuserede på vandet ved et internationalt stævne i Tyskland. 
Talbot svang pisken over hesten Everglade flere gange, og efterfølgende hamrede han sporerne ind i hestens sider på vej ud af banen. En person råber op, som man kan høre på vedhæftede video, og Ben bliver kaldt til dommertårnet. Han bliver sendt hjem fra stævnet for sin reaktion, det var det 4-stjernede stævne i Gros Viegelen, Tyskland. 

Ben Talbot udtaler til Horse & Hound: Det var virkelig dumt af mig, at gøre dette. Det er helt utilgiveligt, og jeg vil ikke forsøge at forsvare mig selv på nogen måde, men hesten har haft problemer med at springe vand i et par uger.
Ben fortæller, at han troede problemet var løst hjemme i træningen, men det var så ikke tilfældet. Han fortæller også, at han følte sig under et enormt pres fra hestens ejer, som han var bange for, ville fjerne hesten fra ham, såfremt problemet med vandgraven forblev uløst. (Hvilket man må sige ikke er en undskyldning for den reaktion man kan se Talbot udvise på videoen, der siden opslaget i går er fjernet fra Youtoube).

Hesten er nu fjernet fra Bens stald, fortæller han. Han har været nødt til at lukke sin Facebook-side, på grund af adskillige dødstrusler. Og han har besluttet, at holde en pause fra sporten. Om det er et halvt år, et år eller for altid, det ved han ikke lige nu. 

Talbot er blevet suspenderet i to måneder af FEI for misbrug og ukorrekt opførsel overfor hesten. Det skyldes, at han fik et gult kort for hændelsen i Tyskland, ligesom han i april i år har fået et gult kort for ukorrekt opførsel ved et 4-stjernet stævne i Arezzo. 

Kilde: Horse & Hound

Ben Talbot har stor succes med sin danske hest Sactramento, som han red ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i år,  Sacramento e. Leendert (opdr. Rudie Telgenhof) elsker han simpelthen, fortalte han til Ridehesten i forbindelse med hingstekåringen. Læs nyheden HER  - nu fortæller han, at hesten bliver pensioneret.

Vi advarer mod voldsomme billeder i videoen her: (Videoen er fjernet fra Youtoube)

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen