Dobbelt dansk championatsvinder til Brasilien

25-11-2017 11:58

DV-hoppen Calina, der i år har vundet Dansk Varmblods unghestechampionat i Herning såvel som DRF's championatsfinale for 5-års springheste på Blue Hors, er solgt til en brasiliansk springrytter

Copyright Ridehesten.com
Sabine Korfitz og Calina.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der har de seneste måneder været meget stor interesse for den talentfulde danske springhest Calina e. Ci Ci Senjor Ask/ Cornet Obolensky (opdr. Aage Lauritzen), der i marts måned i år vandt Dansk Varmblods unghestechampionat i Herning med Charlotte Schreiber, bl.a. med et 10-tal for kapacitet, 9,5 for ridelighed og galop.

Sidst på sommeren skiftede hoppen stald og er blevet redet af Sabine Korfitz, der bl.a. red hoppen ved UVM på Zangersheide og i DRF's championatsfinale for 5-års springheste på Blue Hors, hvor det igen blev til sejr for Calina.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nu er den dobbelte danske championatsvinder solgt til en ung brasiliansk springrytter ved navn Lucas Luz, der havde et godt øje til hoppen allerede inden UVM, men opdrætterfamilien ville gerne på den anden side af Zangersheide inden salg. Den nye ejer Lucas Luz, der om sommeren har base i Belgien, tilbringer sammen med sine springheste vinteren i Tiffany Fosters konkurrencestald i Florida, hvortil Calina allerede er ankommet.

Opdrætteren Aage Lauritzen red oprindeligt hos Søren Pedersen i Tyskland, hvor han opdagede Calinas mormor Carmen e. Calypso II, som han fik sine forældre til at købe. Inden Carmen gik i avlen, vandt hun og Aage det danske 6-års championat over alle de professionelle. Sidenhen er er Carmen blevet mor til adskillige gode heste, heriblandt Calinas mor Carmelicius e. Cornet Obolensky. 

Sabine Korfitz fra JS Stables fortæller: – Jeg har ikke haft Calina særlig længe, men vi fandt meget hurtigt sammen, og der skal en helt særlig hest til at kunne finde så godt et sampil på så kort tid. Det har været en virkelig god oplevelse, og jeg har kun positivt at sige om Calina, der altid er positivt indstillet.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev