DV-hoppen Calina har succes i USA

14-03-2021 22:16

DV-hoppen Calina, der i 2017 vandt både Dansk Varmblod unghestechampionat og DRF's championatsfinale, har i denne uge haft stor succes i CSI5* med den hollandske toprytter Harrie Smolders

Copyright Ridehesten.com
Harrie Smolders og Calina ved UVM på Zangersheide i 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Den talentfulde DV-hoppe Calina e. Ci Ci Senjor Ask/Cornet Obolensky (opdr. Aage Lauritzen) blev i en ung alder vant til rampelyset. Som 5-års vandt hun nemlig Unghestechampionatet i Herning under Charlotte Schreiber med et 10-tal for kapacitet. Senere blev Calina overtaget af Sabine Korfitz, der samme år red hoppen ved UVM og i DRF's championatsfinale sponsoret af PAVO, hvor parret sejrede sikkert. 

Blot en måned efter sejren i DRF-championatsfinale, blev Calina solgt til en brasiliansk springrytter, hvorefter 40-årige Harrie Smolders overtog tøjlerne på den velspringende hoppe i 2019. Smolders som har et hav af resultater bag sig, har bla. deltaget ved både EM, VM og OL og i 2018 lå han nummer et på FEI's verdensrangliste i intet mindre end syv måneder. 

Gennem de sidste to år har Harrie Smolders og Calina opnået flere store resultater, blandt andet sejr i 7-års championatet i Falsterbo og en finaleplads ved UVM samme år. 

Den nu 9-årige hoppe, var i denne uge til start ved CSI5* i Wellington, hvor hun sammen med Smolders var til start i to 145 cm. klasser. I onsdagens klasse blev det til en placering som nummer 12 med to fejlferie runder, mens det i fredagens klasse blev til en placering som nummer syv efter en nulrunde.

Se resultatet af onsdagens 145-klasse HER og fredagnens 145-klasse HER.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner