Distancehest aflivet ved VM

15-09-2018 10:56

Camilla Tiefensee Schrøder

En 20-årig hest fra New Zealands landshold i distanceridning er blevet aflivet pga. nyreproblemer

Copyright Ridehesten.com
På grund af ekstreme vejrforhold om onsdagen fandt FEI det uforsvarligt at fuldføre VM i distance. Foto: FEI
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 20-årige anglo-araber Barack Obama, som blev redet af New Zealands Jenny Champion ved VM i Distance i onsdags, blev aflivet i går eftermiddags. Det bekræfter FEI i en officiel udmelding.

Vallakken blev behandlet på Endurance Treatment Clinic efter at være blevet transporteret hjem fra andet loop af 120 km-ruten. Den blev først behandlet for problemer med nyrerne på stævnepladsen i Tryon og blev siden kørt til hestehospitalet i Tryon, hvor den modtog yderligere behandling.
Hestens ejer, Mark Round, besluttede i går i samråd med rytteren og dyrlægerne at aflive hesten.

Barack Obama har konkurreret på internationalt niveau siden 2009 og har i alt startet 16 gange ved FEI-distancestævner, og den havde også startet 160 km-distancer før. Den har vundet i alt seks gange med sin rytter Jenny Champion, siden hun begyndte at ride den for fire år siden.

VM i Distance har ikke ligefrem været en succeshistorie ved World Equestrian Games i Tryon 2018. Først blev 160 km-ruten lavet om til 120 km, og siden blev mesterskabet helt aflyst pga. ekstreme vejrforhold. En voldsom hede kombineret med luftfugtighed fik ifølge FEI flere heste til at udvise voldsomme tegn på udmattelse, hvorfor man ikke fandt det forsvarligt at fuldføre mesterskabet.
I alt 53 heste kom på behandlingsklinikken efter start, hvilket er usædvanligt mange. Og ud af dem var det kun én, der kom i behandling pga. halthed - resten havde problemer med dehydrering.

Spanien, som lå i førerposition, da distanceridtet blev aflyst, har appelleret til FEI om at vinde guldmedaljen, men det har FEI afslået.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen