Dimitri Z-afkom har stor succes

28-08-2024 06:25

Den smukke grå avlshingst, Dimitri Z, der blandt andet har gået under Martin Neergaard, har for andet år i streg et afkom som vinder af PAVO og DRF Championatsfinale for 7- og 8-års heste

Copyright Ridehesten.com
Dimitri Z og Clara Roesgaard Kristensen, der har overtaget tøjlerne på den succesfulde avlshingst. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Igen i år er et afkom fra avlshingsten Dimitri Z e. Diarado/ Carthago at finde på podiet til PAVO og DRF Championatsfinaler for 7- og 8-års heste, der i den forgangne weekend blev afholdt på Stutteri Ask. Det blev nemlig Martin Neergaard og den 8-årige Zangersheide-vallak, Disney Z, der tog sejren i finalen. Disney Z er efter Dimitri Z og med Numero Uno som morfar. Han er avlet hos Bækgaarden Youngster, og har haft sin uddannelse under kyndige Martin Neergaard. 

Det er ikke første gang, at Dimitri Z har et afkom i top til championatsfinalerne. Sidste år gik sejren nemlig til Diniz Z e. Dimitri Z/ Gentleman (opdr. Bækgaarden Youngster), der vandt 7- og 8-års championatet, ligeledes med Martin Neergaard i sadlen. Dette års vinder, Disney Z, blev sidste år nummer to som 7-års med Neergaard i sadlen, ligesom Dimtri Zs søster Kalista e. F-One USA/ Carthago blev placeret som nummer tre, også med Neergaard i sadlen. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Neergaard og Disney Z. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Man må altså sige, at Dimitri Z indtil videre har avlet yderst succesfulde afkom, der under kyndig vejledning af Martin Neergaard, har stor succes på stævnebanerne. Dimitri Z er kåret i Dansk Varmblod i marts 2018, hvor han fik følgende ord med på vejen: – Det er en meget moderne springmodel. Han er passende ædel og højtstillet og harmonisk med et godt udtryk. Han har en velbalanceret galop med god bæring og hingsten springer kraftfuldt med stor kapacitet.
Hingsten er selv en yderst succesfuld stævnehest, der blandt andet har været i finalen ved VM for 6-års heste i Zangersheide, er placeret i 145 cm klasser og vinder af international tre-stjernet 145 cm. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Neergaard og Diniz Z. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner