Det har vi set de første dage på Hest & Rytter

08-03-2024 18:23

VIDEO: Den store Hest & Rytter messe har været i gang i to ud af de fire dage nu. Vi har været rundt i hallerne og fortæller her om et par af de stande, der i høj grad er værd at besøge 

Copyright Ridehesten.com
Lars Kragh Iversen fortæller passioneret om et nyt vandingssystem til ridebaner. Således kan man høre om meget forskelligt til Hest & Rytter. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Torsdag morgen åbnede Hest & Rytter til Dansk Varmblods Hingstekåring 2024 i MCH Messecenter Herning. Med 225 udstillere fordelt over otte haller skulle der gerne være nok at opleve, og i løbet af vores ture har vi talt med flere standholdere, der har opfundet noget sejt eller haft premiere på nye produkter til Hingstekåringen. 

Animal Equipment har udviklet en træningsmaskine til heste, der som noget særligt kombinerer alle de allerede kendte funktioner i én maskine såsom vandløbebånd, skridtbånd, vibrationsgulv, solarie og koldtvandsspa. Det betyder altså, at man kun behøver at have én maskine stående derhjemme. Med på messen har de selvfølgelig produktet udstillet, så der står en stor maskine med noget, der ligner et boblebad i baggrunden, da jeg taler med Rikke Damgaard Andersen på deres stand i Hal M. Hun driver virksomheden sammen med sin søster Jeanette og far Allan - også med Damgaard Andersen til efternavn. 

Ud over at være multifunktionel har maskinen også en anden særlig fordel. Den en er nemlig længere end det typiske vandbånd, og det gør noget helt særligt for hestens fysik. Hør i videoen Rikke give et indblik i, hvorfor stort nogen gange bare er bedre

Nyheden fortsætter efter annoncen

Et andet sted i Hal M i messecentret kan man købe sig en ridebanebund. Lars Kragh Iversen fra ridebane.dk har solgt alt til ridebaner i mange år efterhånden, og i år har han - ikke fysisk dog - medbragt et nyt Ebbe-Flod-vandingssystem, der bygger på en teknologi, der i Europa primært bliver brugt til golfbaner. Han giver et indblik i, hvorfor den nye bund er bedre end de tidligere former for ridebanebunde, og selvom det måske er lidt teknisk, er det faktisk ret spændende at høre, hvorfor iltet vand kan gøre, at der er færre bakterier i bunden - til gavn for hesten: 

Hvis du ikke har planer om at lave store investeringer til dette års Hingstekåring, er der også masser at se på messen, som ikke kræver den store pengepung. Dét er nemlig det særlige ved Hest & Rytter - man kan købe alt fra blandselv godbidderne til ponyen og ridebukserne på tilbud til vandbånd og ridebanebunde. Vi har desuden også besøgt en ung iværksætter, Julie Carl, som for første gang er at finde på Hest & Rytter. Hun har designet en unik sikkerhedsgrime, og historien bag opfindelsen af den, kan du snart læse mere om her på Ridehestens hjemmeside. 

Hvis du vil opleve alt dette, så husk at Hest & Rytter først lukker dørene i kl. 17.00 på søndag - og hvis du bliver træt af at shoppe, er der masser af ridning og hingste at se i Herning. 

Copyright Ridehesten.com
Der er mange mennesker på Hest & Rytter ude at se de forskellige stande. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen