Erfaren rytter bruger sine kompetencer

10-06-2016 07:18

Sportsrideklubben Aalborgs hovedarena fik inden klubbens internationale dressurstævne anlagt helt ny fiberbund, som Ridebane.dk ved Lars Kragh Iversen stod for. Som aktiv konkurrencerytter ved han nemlig meget om, hvad en god bund betyder. Ridehesten har fået en snak med ham

Lars Kragh Iversen er passioneret rytter. Han har redet siden ungdomsårene, først dressur på sine ponyer og senere er det springsporten, som har fået et godt tag i Lars, der har danske og internationale S-placeringer på sit cv. Han har konstant 2-4 konkurrenceheste i stalden på gården hjemme i Aabenraa, og deltager i stævner, så ofte hans travle kalender tillader det.

Lars er oprindelig speditør, og har som sådan sendt gods af enhver art rundt i landet herhjemme og i udlandet. I 1999 etablerede Lars virksomheden ridebane.dk og begyndte at bruge sine erfaringer til at etablere ridebaner sideløbende med jobbet som speditør. Det job kvittede han i 2008, da han havde mere end rigeligt arbejde med at etablere ridebaner herhjemme, i Sydsverige og i Nordtyskland.

– Jeg har redet på mange forskellige baner igennem mange år, og ofte talt med mine rytterkolleger netop om bundforholdene, så jeg tænkte dengang, at det må kunne gøres bedre, fortæller Lars. Og det har han gennem årene bevist.

Lars etablerer ridebaner fra rå mark til færdig bane, og som han understreger, så er en ridebane ikke bare en ridebane, der skal nogle overvejelser til for at gøre banen brugbar i det daglige. Og holdbar i mange år.

– En god bund skal give hesten et godt fodfæste samtidig med, at den skal være let affjedrende. Det kræver brug af specialsand, som sammen med det tilsatte filt kan holde på vandet, og lede overskudsvand væk fra toplaget.

– Når man anlægger en ridebane, skal man tage højde for det eksisterende jordlag, den fremtidige brug og vedligeholdelse, og selvom det for nogle måske kan være fristende at spare på dele af opbygningen, og tro på ”det går nok”, så viser det sig ofte, at det gør det bare ikke, fastslår Lars. Han har et godt netværk af entreprenører og leverandører samt erfarne ansatte, og så tilbyder han også at give professionel rådgivning til ”selvbyggere”, såfremt man selv har mod på at klare dele af opgaven. 

Læs meget mere om Lars Kragh Iversen i artiklen i magasinet Ridehestens juninummer. Se det digitale magasin HER.

Læs også

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner