– Det føles som at flyve

28-12-2021 19:06

Astrid Østergaard Sørensen

Sådan beskriver militaryrytter Petrea Hyldgaard Thomsen følelsen i kroppen, som hun har, når hun rider på terrænbanen. I 2020 vandt hun DRF’s rangliste for junior/youngrider i military, og da året nu går på hæld, giver vi jer i denne artikelserie mulighed for at møde netop ranglistevinderne fra 2020

Copyright Ridehesten.com
Petrea Hyldgaard Thomsen og Kim Possible. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Petrea Hyldgaard Thomsen er 21 år, bor i det nordjyske og kører på med fuld fart fremad. Hun blev student fra gymnasiet i 2020 og har siden da fokuseret fuld tid på heste, hvor tiden bliver brugt på ridning af hendes 5 heste samt at undervise.

Blandt de 5 heste er nogle af dem nogle ”unge banditter”, som Petrea kalder dem: I hesteholdet er dog også den rutinerede dame Kim Possible (Capricorn x Champion Du Lys) på 13 år, som er Petreas tophest. De to blev Danmarksmestre i military 2020 for junior/ungrytter og har desuden redet CCI2*-S og CCI3*-S til internationale stævner.

Copyright Ridehesten.com
Petrea Hyldgaard Thomsen og Kim Possible vandt DM for U21 i 2020. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Det hele startede med en fødselsdagsgave
I 4 års fødselsdagsgave af sine ikke-hesteinteresserede forældre fik Petrea lov til at starte til ridning på den lokale rideskole; Vrensted og Omegns Rideklub, hvor hun straks blev grebet af ridningen. Som 12-årig fik hun sin første pony, men military kom faktisk først ind i billedet et par år senere, hvor Petrea sammen med en veninde ved et tilfælde kom med på en militaryridelejr - og så var der ingen vej tilbage, for militaryen vandt Petreas hjerte. Og til spørgsmålet om, hvad der er det bedste ved military, svarer Petrea:

At komme igennem målstregen i fuld fart efter en vellykket tur på terrænbanen er den fedeste følelse. Det føles som at flyve!

Selvom meget har ændret sig siden 4-års fødselsdagen, har omgivelserne rundt om Petrea ikke ændret sig meget - hestene står i dag opstaldet på selvsamme rideskole, som Petrea begyndte til ridning på.

Copyright Ridehesten.com
Petrea Hyldgaard Thomsen og Kim Possible i fuld gang på terrænbanen. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Et godt team i ryggen
Petreas forældre blev trukket ind i ridesporten, da hun begyndte til ridning:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– For jeg kunne ikke selv sadle op, da jeg var fire, siger Petrea.

Siden da har Petreas mor og papfar været de største støtter som både hovedsponsorer, grooms, chauffører osv. Til et internationalt stævne i Polen i 2021 var de f.eks. med, og der blev således holdt en lille ferie samtidig med. Sådanne oplevelser sætter Petrea pris på, fortæller hun.

Også Lærke Larsen står bag Petrea - som underviser. Den mangeårige militaryrytter har nemlig trænet Petrea i nogle år, og det er et samarbejde, der fungerer glimrende:

Lærke er verdens bedste coach, hvis du spørger mig. Mere er der ikke at sige til det.

Jeg er så passioneret omkring military [Petrea Hyldgaard Thomsen]

Ranglistevinder med endnu større mål og drømme
At blive ranglistevinder beskriver Petrea som ”en kæmpe anerkendelse”, og det er en milepæl i rejsen mod Petreas helt store mål: At ride OL i military.

Da Petrea bliver seniorrytter ved årsskiftet, er målet i den nærmere fremtid at komme godt i gang som senior og forhåbentligt ride senior DM 2022. Derudover regner hun med at have stævnedebut på sine 3 unge heste på henh. 4, 5 og 7 år og få introduceret dem til terrænbanen. Og mon ikke, at det nok skal gå godt med Petreas passion for sporten.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen