– Det er hjerteblod at drive en rideklub

27-12-2021 15:15

Marie Helene Rigård Rohleder

Hedensted og Omegns Rideklub er for nylig blevet certificeret under Dansk Ride Forbund. Klubbens formand Kirsten Iversen har det meste af sit liv været engageret i klubdrift og hestesport, og hun bliver ved så længe, at hestene stadig kan skabe glæde hos børn og voksne uanset alder og baggrund 

Copyright Ridehesten.com
Elevskolen i Hedensted og Omegns Rideklub. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hedensted og Omegns Rideklub er en mellemstor rideklub med omkring 300 medlemmer og plads til cirka 60 heste i alt. De har en aktiv elevskole med 15 elevheste plus en voksende afdeling med handicapridning. 

Kirsten Iversen på 62 år har været formand for bestyrelsen i tre år, og hun har redet siden, at hun startede til ridning hos den berømte berider Nis Valdemar Hansen fra Aarhus Rideklub. 

– Det er hjerteblod at drive en rideklub. Ridesporten er helt unik, fordi du kan samles og glædes om hesten uanset alder og baggrund. Jeg bliver ved med at være frivillig i rideklubben, så længe, at jeg er med til at skabe glæde hos børn og voksne, siger Kirsten Iversen. 

Copyright Ridehesten.com
Elevskolen i Hedensted og Omegns Rideklub. Foto: Privat

Hedensted og Omegns Rideklub er en allround klub med undervisning i både spring og dressur på alle niveauer. De seneste år har de haft ekstra fokus på at forbedre deres elevskole, og der er blevet ansat en person til at administrere elevskolen og de 15 elevheste. 

Elevhestene går maksimalt to lektioner om dagen, og klubben prioriterer at finde kærlige og stabile parter til elevhestene, så de får ekstra omsorg og hyggelige timer med deres parter. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligere i år moderniserede Dansk Ride Forbund deres certificeringsordning, som er forbundets kvalitetssikring af rideklubben. I kan læse mere om de forskellige certificeringer HER. 

Copyright Ridehesten.com
Elevskolen i Hedensted og Omegns Rideklub. Foto: Privat

Den mulighed har Hedensted og Omegns Rideklub gjort brug af, og de er for nylig blevet re-certificeret i Sikkerhed og certificeret i Bæredygtighed og Elevskole. 

Bæredygtighedscertificeringen har blandt andet betydet, at klubben har udskiftet deres lys i ridehallerne til LED-lamper. 

– Vores bestyrelse har altid øje på, hvordan vi kan udvikle rideklubben. Det kræver, at vi prioriterer i både økonomi og tid, og vi har valgt at bruge nogle ekstra kræfter på vores elevskole. Derfor er vi også rigtig glade for og stolte over, at blive certificeret af DRF. Det er et kvalitetsstempel, siger Kirsten Iversen. 

Klubben håber blandt andet at kunne bruge certificeringerne i deres markedsføring overfor kommunen, når de skal tilrettelægge klubbens handicaptilbud til beboere på kommunens bosteder. 

Copyright Ridehesten.com
Elevskolen i Hedensted og Omegns Rideklub. Foto: Privat

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner