Det danske EM-hold for pony er sat

04-07-2024 14:06

Fra den 23.-28. juli løber europamesterskaberne i dressur for ponyer af stablen. Stævnet afholdes i Opglabbeek, Belgien, og nu er det fastlagt, hvilke ryttere, der skal repræsentere det danske hold og kæmpe for dansk guld til EM

Copyright Ridehesten.com
Der er hermed sat et yderst erfarent hold, der skal repræsentere Danmark ved EM i dressur for ponyer. På billedet ses Filippa Jæger Jensen og Crown Charm Of Royal. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen.

De nordiske mesterskaber er lige afviklet, men der er allerede nu et nyt mesterskab at se frem til. Denne gang er det europamesterskaberne i dressur for ponyer, der løber af stablen i Belgien. Her stiller Danmark til start med et yderst stærkt hold bestående af fire ekvipager og to reserver. 

Landstræner Lisbet Seierskilde og holdleder Lars Svarre Krogsgaard har netop sat holdet til EM, og det er altså ikke tilfældigt, hvilke ponyryttere, der er udtaget til at repræsentere Danmark ved det kommende mesterskab. Holdet er nemlig et erfarent hold, med international succes, fortæller landstræner, Lisbet Seierskilde til Dansk Ride Forbund: – Vi er rigtig stolte af det forår og den forsommer, rytterne har haft. Deres udvikling har været enorm, og vi står med et hold, hvoraf samtlige har opnået en international sejr i 2024. Det er ret vildt. 

Copyright Ridehesten.com
Sofia Rosenkilde på Cosmo Royale. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Danmark sender altså et yderst stærkt hold til Belgien senere på måneden for at kæmpe om guldmedaljen til dette års europamesterskab. Alle ekvipagerne har vist, at de har potentialet til at kunne ride guldet hjem, hvoraf tre af ekvipagerne er gengangere fra sidste års europamesterskab, hvor det danske hold fik sølv. 

Copyright Ridehesten.com
Filippa Jæger Jensen og Crown Charm Of Royal. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Følgende ekvipager skal repræsentere Danmark til EM: 

  • Filippa Jæger Jensen på Crown Charm Of Royal
  • Ingeborg Elizabeth Schou på FS Calimero
  • Rikke Maria Schoubye Johansen på d'Artagnan 187
  • Sofia Rosenkilde på Cosmo Royale 

Reserver:

  1. Victoria Bang Zindorff på Del Classico 
  2. Rikke Maria Schoubye Johansen på Lykkesholms Cyperb
Copyright Ridehesten.com
Ingeborg Elizabeth Schou på FS Calimero. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Med dette lovende hold, er der spænding for den helt store guldmedalje, når de danske ponyryttere indtager dressurbanen i Belgien senere på måneden. 

Kilde: Dansk Ride Forbund. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Maria Schoubye Johansen på d'Artagnan 187. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen