Sejr til den 5-årige verdensmester

14-10-2022 11:33

Lyngbjergs St. Paris, der med Victoria Valentin ved tøjlerne er regerende verdensmester for 5-års, har her i formiddag suverænt vundet den indledende klasse for 5-års ved finalerne for Pavo og Dansk Rideforbunds championater for unge heste i dressur, hvor tre hopper topper klassen

Copyright Ridehesten.com
Lyngbjergs St. Paris og Victoria Vallentin. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag er det dommerduoen Dennis Holst og Niels-Erik Bøchman, der dømmer de 26 ekvipager i den indledende klasse for 5-års ved finalerne for Pavo og Dansk Rideforbunds championater for unge heste i dressur. Fra dagens klasse går 12 direkte videre til søndagens finale, mens der søndag skal findes endnu tre for at ende med et felt på 15 finalister.

Selv om to af hestene i 5-års klassen, hingsten Iron og UVM-hoppen Søbakkehus Maude, begge blev trukket fra startlisten tidligere på ugen, har klassen budt på masser af kvalitet og spænding til det sidste. Det var hopperne, der dominerede over hingstene i dag og satte sig på de tre topplaceringer. Med undtagelse af to avlshingste, består top-9 udelukkende af hopper.

Bedst af alle og temmelig suveræn var verdensmesteren Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente Børjesson) og DV-sølvmedaljehoppens rytter og medejer Victoria Vallentin. De damer levered et nærmest spændingsfrit og fejlfrit ridt, som dommerne belønnede bl.a. 9,6 for trav og tre gange 9,5. Kun for skridt måtte de nøjes med 8,5.

Endnu en UVM-finalist kom ind på andenpladsen, nemlig Helgstrands elegante tyske hoppe, Feine Bella NRW e. Fürstenball/ Bordeaux redet af den dygtige spandske rytter Eric Guardia Martinez. For sin store, smidige og taktfaste skridt blev hoppen belønnet med 9,5.

Nyheden fortsætter efter annoncen

DV-hoppen Francisca-D e. Franklin/ Blue Hors Romanov (opdr. Jørn Damm) sneg sig med Lovisa Wessblad netop lige ind foran to meget benyttede avlshingste i både Danmark og udland, nemlig So Perfect e. Sezuan/ Sir Donnerhall I redet af Betina Jæger Jensen og Blue Hors Monte Carlo TC e. Dream Boy/ United med Nanna Merrald Rasmussen i sadlen.

Endnu to DV-hopper var med i topplaceringerne, nemlig Anna Kasprzaks guldmedaljehoppe Roxette e. Revolution/ Quite Easy (opdr. Steffen K. Sunesen) redet af berider Anne-Marie Hosbond samt sølvmedaljehoppen Søbakkehus Duffy e. Sezuan/ UNO Don Diego (opdr. Dorte Sjøbeck og Hans Jørgen Hoeck) redet af ejeren, berider Michael Søgaard.

Resultat af 5-års klassen.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner