Danciero scorede endnu et 10-tal

16-10-2022 18:18

Anna Kasprzak og 6-årige Danciero gentog sejren i dag i finalen for 6-års ved finalerne for Pavo og Dansk Rideforbunds championater for unge dressurheste, hvor dommerne belønnede ekvipagen med et 10-tal for ridelighed

I denne finale for 6-års, hvor en tredjedel af hestene er efter elitehingsten Hesselhøj Donkey Boy, havde Grethe Keller, Kirsten Søgaard og Dennis Fisker æren af at dømme, og Dennis Fisker leverede i vanlig stil dommernes uddybende kommentarer til karaktergivningen på en positiv og konstruktiv måde.

Vinderekvipagen fra den indledende klasse, Anna Kasprzak og Danciero e. Dancier/ Floriscount, var heller ikke i finalen til at komme forbi, selv ikke for den skarpeste konkurrent. Vallakken, der er tidligere avlshingst, gjorde sig igen i dag fortjent til et 10-tal, men det blev ikke som i torsdags for skridtkvaliteten.

Dommerne beskrev traven som let og ubesværet, og skridten som ”kanon” dog med et ønske om at se den lidt mere samlet mellem pirouetterne – derfor ”kun” 9,8 for skridt i dag. Galoppen blev rost for sin kvalitet, gode balance og flotte changementer, og så kom det helt store: – Af en 6-års er han uddannet og redet, som vi gerne vil se det, og vi har intet at komme efter. Derfor giver vi 10 for ridelighed, lød ordene fra Dennis Fisker.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Movie Star. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Berider Carina Cassøe Krüth fik vist den sorte hingst Movie Star e. Morricone I/ Blue Hors Bentley rigtig flot frem igen, og dommerne gav den 9,5 for trav med en kommentar om, at den arbejder rigtig godt med god energi og kraft og viste flotte øgninger. Det blev også finalens højeste kapacitetskarakter på 9,1 med ordene: – Vi trækker den lidt i ridelighed, men vi tror påden, og den byder ind med meget kvalitet.

Med to gode heste i finalen satte Susanne Barnow sit aftryk på finalen og tog i dag en tredjeplads med den billedskønne Åtoftens Dancing Memory e. ERA Dancing Hit/ Benetton Dream (opdr. Annette Bugge og Claus Hansen), der opnåede 8,8 for både skridt og ridelighed.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Barnow og Åtoftens Dancing Memory. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På fjerdepladsen fik i dag Nadja Aabo Sloth og Satchmo e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Future Cup (opdr. Erik Mølbak), hvor højdepunktet i dag var galoppen, der blevet belønnet med 8,7. En hæderlig femteplads gik til Majken Faaborg Glerup og Midt-West Franceska e. Franklin/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Stutteri Midt-West), der som højdepunkt travede sig til et 9,5 for trav.

Copyright Ridehesten.com
Nadja Aabo Sloth og Satchmo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

SE ALLE BILLEDER FRA FINALERNE PÅ RIDEHESTEN.COM.

Resultat af 6-års klassen.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Majken Faaborg Glerup og Midt-West Franceska. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen