Valerie B. var uovervindelig VIDEO

16-10-2022 10:50

Guldmedaljehoppen Valerie B. tog i dag guldet i finalen for 4-års ved Pavo og Dansk Rideforbunds championater for unge heste i dressur under Anne-Mette Strandby Hansen. Avlshingsten Be sure kom ind som toer under Mette Sejbjerg Jensen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fornøjelsen af at dømme finalen for 4-års ved Pavo og Dansk Rideforbunds championater for unge heste i dressur har i dag tilhørt Lene Ejby Christensen, Jesper Holst Hansen og Bjarne Nielsen, hvoraf sidstnævnte på vanlig, glimrende vis formidlede dommernes vurdering af finalisterne.

I dag tog årets dressurbetonede hoppe 2021 i Dansk Varmblod, Valerie B. e. Revolution/ Blue Hors Zack (opdr. Karin og Peer Guldbrandsen), revanche efter en syvendeplads i den indledende klasse i torsdags. Forbilledligt redet af berider Anne-Mette Strandby Hansen indtog Valerie B. i dag banen og forekom både afslappet og meget præstationsberedt. Det betød, at skridtkarakteren i dag gik fra torsdagens 7,5 op til et glat 9-tal, og for trav fik hoppen 9,8, mens galoppen udløste 8,8. Dommerne gav 9 for ridelighed og 9,2 for kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Be Sure og Mette Sejbjerg Jensen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Vinder af den indledende klasse, avlshingsten Be Sure e. Callaho’s Benicio/ Scuderia og berider Mette Sejbjerg Jensen, leverede igen i dag varen i form af en gennemsmidig og velbalanceret hest, der bevæger med blødhed gennem kroppen. Flot fremvist opnåede Be Sure i dag dagens højeste rideklighedskarakter på 9,4, og det blev desuden til 9,3 for kapacitet og 9 for både trav og galop. – Den bevæger sig smidigt og lydløs som en kat, sagde Bjarne Nielsen.

Endnu en DV-hoppe lagde sig i dag ind på trejdepladsen, nemlig den elegante Quinn G. e. Quaterhit/ Fassbinder (opdr. Helene Geervliet), som Anders Uve Sjøbeck Hoeck red til samme totaltsum som Be Sure, 90,800, men med lidt lavere karakter for ridelighed og kapacitet, men til gengæld med flotte gangartskarakterer som 9 for trav, 9 for skridt og 8,9 for galop.

Copyright Ridehesten.com
Quinn G. og Anders Uve Sjøbeck. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Endnu en elegant og gangstærk Revolution-datter var med i topkampen, nemlig Rosée de Fontaine e. Revolution/ Desperados redet af berider Maria Anita Andersen. Den meget lovende og store hoppe har tilsyneladende ingen svagheder og opnåede karaktererne 9, 8, 9, 9, 9, der bevidner om en gennemgående høj kvalitet.

I klassens allerførste hold red berider Silje Bakken vallakken Lille Kærgårds Sisco DWB e. Blue Hors Don Olymbrio/ Stedinger (opdr. Louise Lundgaard Nissen), der er er tidligere auktionsføl i Dansk Varmblod. Han satte ikke en hov forkert og vippede ikke med et øre, som Bjarne Nielsen udtrykte, og det udløste også en ridelighedskarakter på 9,3. Præcist som den fjerdeplacerede opnåede også Lille Kærgårds Sisco DWB en samlet score på 88,00, men en lidt lavere kapacitetskarakter.

Copyright Ridehesten.com
Rosée de Fontaine og Maria Anita Andersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

SE ALLE BILLEDER FRA FINALERNE PÅ RIDEHESTEN.COM.

Resultat af 4-års finalen.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Lille Kærgårds Sisco og Silje Bakken. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner