Demonstration igen i dag

12-08-2023 14:03

En stor flok demonstranter er igen i dag mødt frem ved Viegård Stutteri i Skals for at demonstrere mod John Byrialsen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne uge har der virkelig været røre i sagen omkring Viegård Stutteri ved Skals og stedets ejer John Byrialsen. Mandagen startede med en demonstration i form af kortegekørsel, hvor over 100 hestetransportere og personbiler og ikke mindst massevis af mennesker, i høj grad bestående af professionelle fra hestebranchen, var mødt op for at demonstrere.

Onsdag var der så igen gang i sagen, idet Midt- og Vestjyllands Politi offentliggjorde en pressemeddelelse, hvor i de berettede om de fund, de har gjort ved stutteriet, og om at de øgede tilstedeværelsen i området  som følge af mange konfrontationer mellem demonstranter, ansatte osv.

Torsdag skrev Viborg Folkeblad om, at Viborg Kommune i en rapport påpeger adskillige områder, som Viegård Stutteri skal rette op på.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I går, fredag, reagerede dyrevelfærdsorganisationen Hestens Værn på politiets pressemeddelelse og skrev, at de har mistet tilliden til politiet, fordi de ikke er af den opfattelse, at deres anmeldelse af stedet tilbage fra den 30. juni er blevet taget alvorligt, eller at ejendommene tilhørende Viegård Stutteri er blevet undersøgt grundigt med hjælp fra Fødevarestyrelsen.

Igen i dag går det løs ude i området ved Viegård, for her er massevis af demonstranter nemlig igen mødt op, denne gang til fods. Politiet er også til stede for at sikre, at alting går for sig med god ro og orden.

Her er både deltagere, som vælger at gå en længere tur og demonstrere, men der er også en kortere rute for dem, som ikke magter at gå så langt. Se video nederst i nyheden.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner