De unge springheste godt fra start

08-03-2023 17:35

Annika Knudsen Lorentsen

Der blev vist højt niveau i dagens afdeling af Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2023, hvor dommerne flere gange blev imponerede over hestenes kvalitet og rytternes fremvisning

Copyright Ridehesten.com
Sashia Astrup Jensen med Senator. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

37 heste deltog i dag i den første afdeling af Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat i springning ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2023, og dommerne Bo K. Møller og Bo Kristoffersen stod klar til at give kommentarer og karakterer til alle. 

Der var mange gode heste iblandt de deltagende, og derfor måtte dommerne også flere gange give gode karakterer, og det betød, at en del heste placerede sig rimeligt lige i toppen. Dermed er meget åben inden morgendagens anden afdeling, hvor hestene igen skal rides af deres egne ryttere, før det afgøres hvem der går videre til at skulle rides af testrytter. 

Copyright Ridehesten.com
Bo Kristoffersen og Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dagens bedste resultater gik til Mathilde Lind Skjøtt med Hecas Guardiola DWB e. Glasgow-W VH Merelsnest/ Cabachon (opdr. Marianne og Finn Tschjerna) og Sashia Astrup Jensen med Senator e. Der Senaat 11/ Quiet Please (opdr. Jeanette Vangsøe Sunesen). Begge blev belønnet med 9-taler over hele linjen, for både teknik, kapacitet, galop og ridelighed. 

Begge heste fik flotte ord med på vejen, og omkring Senator, der er ejet af Sashia selv, udtalte dommerne blandt andet følgende:

– Det er en meget lovende 5-års, som vi var meget glade for at se i dag. Den er vist rigtig flot frem, og gør det som rytteren forlanger af den. 

Copyright Ridehesten.com

Mathilde håber på fortsat succes
Mathilde Lind Skjøtt er en travl kvinde når det kommer til uddannelse af unge heste, og de seneste år, har hun produceret den ene gode unghest efter den anden. I år er ingen undtagelse, og hun fortæller, at Hecas Guardiola DWB, som hun ejer i fællesskab med Peter og Maria Kynde, er en hest som er helt fantastisk at ride på. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Den er virkelig dejlig at ride på, det er en helt fantastisk hest, som har et ordentligt spring i kassen, og så synes den, at det er virkelig sjovt, fortæller hun og fortsætter: 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Vicky Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– Jeg håber selvfølgelig på, at den kan holde den stilling vi har nu, men der kan ske meget i morgen, når vi skal ride en lidt mere krævende bane. Den vil så gerne, den vil være forsigtig, og hvis den har den samme indstilling i morgen, så er det bare at krydse fingre for, at rytteren også kan. 

Tredjebedste resultat i dag blev leveret af Karen Møller Rohde med den velspringende Vicky Ask e. Todt Un Prince Ask/ Larimar (opdr. Stutteri Ask A/S), som i dag modtog tre 9-taller og 8,5 for ridelighed. 

Fjerdepladsen deles i øjeblikket af tre ekvipager. Her er det henholdsvis Stine Cassøe Jakobsen med Feldborgs Cantalina e. Cantolar/ Cabachon (opdr. Arne Feldborg Johannesen), Christian Jansen med Cute Z DWB e. Cicero Z/ Chacco-Blue (opdr. Familie Camitz v/Linus Camitz) og Anni Pape med Babette Ask e. Bøgegårdens Apollo/ Clarimo (opdr. Stutteri Ask A/S). 

Anden afdeling afholdes i morgen aften kl. 19.30. 

Start- og resultatlister. 

Resultat fra i dag. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner