Dansk top i U25 Grand Prix

09-03-2024 14:23

Mille Albinus Hjermitslev

– Han er bare en superstjerne, fortalte dagens vinder af Grand Prix'en i EY Cup for U25-ryttere Noona Wildfang Linde om sin vinderhest Kannandro HB

Copyright Ridehesten.com
Noona Wildfang Linde og Kannandro HB. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lørdag kulminerede European Youngster Cup, der er en europæisk turnerning for U25-ryttere, da de 40 startende ryttere skulle ride 145 cm Grand Prix. De to første runder i 140 cm var begge blevet vundet af den stærke ekvipage Caroline Knudsen og Landlyst Callicon e. Dicapo/ Coronado 3 (opdr. Karina Prinds), men det syntes næsten umuligt, at de ville kunne gøre det for tredje gang i streg.

Det blev heller ikke til en fejlfri runde denne gang for Knudsen, der ellers gjorde en godt forsøg. Generelt var det en svær bane, der gav udfordringer for mange. Det samme gjorde tiden - tre ryttere var fejlfri på forhindringerne, men gik ikke videre til omspringningen, da de havde fået fejl for at overskride den fejlfrie tid. 

Fem ekvipager formåede dog at klare banen fejlfrit og skulle derfor i omspringningen. Heraf var tre danskere. Jacob Theodor Schmidt og Commarron Z e. Comme IL Faut 5/ Coronado 3 lagde ud, men en misforståelse gav dem 12 fejl, og henviste dem til fjerdepladsen. Hollænderen Hessel Hoekstra meldte fra omspringningen, da han skulle ride 150 cm Grand Prix i en anden hal. Den anden hollænder Tom Schellekens tog tredjepladsen. 

Copyright Ridehesten.com
Noona Wildfang Linde og Kannandro HB. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Dermed blev det de to danske piger Noona og Victoria, der kæmpede om de to første placeringer. Noona Wildfang Linde og Kannandro HB e. Kannan/ Diarado trak det længste strå og kunne tage sejren. Hør Noona fortælle mere om sejren i videoen nedenfor. Hun hylder blandt andet sin makker Kannandro: – Han er bare en superstjerne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen gik til Victoria Sophia Hjort-Madsen og Catwalk V e. Cosmeo/ Heartbeat (opdr. Ole Christensen) efter to flotte fejlfrie runder. 

Klassens resultat. 

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Victoria Sophia Hjort-Madsen og Catwalk V. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen