Dansk mester har valgt at blive hjemme

22-08-2020 10:52

Britt Carlsen

Den regerende danske mester i springning, Søren Møller Rohde er ikke til start ved dette års mesterskab, han har valgt at passe ekstra godt på Todt un Prinze Ask

Copyright Ridehesten.com
Den regerende danske mester, Søren Møller Rohde kommer ikke til start ved DM i år på Todt un Prinze Ask. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Sidste år vandt Søren Møller Rohde det danske mesterskab hos Absolute Horses på avlshingsten Todt un Prinze Ask. Senere sidste år red han sig i EM-finalen i Rotterdam på hingsten, der i høj grad har udviklet sig positivt. Todt un Prize Ask er nu Sørens tophest. For knap to uger siden red han Grand Prix-klassen ved stævnet hos Søren Pedersen i Wildeshausen med et let nedslag, og dermed var Søren klar til at forsvare sit danske mesterskab. Desværre føltes Todt un Prinze Ask ikke helt 100% fit i de sidste forberedelser op til mesterskabet, og Søren valgte ikke  at risikere noget ved at komme til start. 
– Den ser allerede nu helt fin ud igen. Den skal lige tjekkes  endnu engang af dyrlægen for at bekræfte det, fortæller Søren. Han er naturligvis ærgerlig over ikke at kunne forsvare sit mesterskab, især efter en stævnesæson, som den vi har haft i år grundet corona. – Det er virkelig øv, men det er bare sådan, det er med heste. Jeg tager simpelthen ikke nogen chancer, det går bare ikke på den lange bane. Hesten skal være fit to compete sådan må det være, understreger han. 

Han kan så istedet glæde sig over at hans hustru Karen forsvarer familiens ære i mesterskabet. Med avlshingsten Quarz Ask var hun fejlfri i mesterskabets første runde, hvor hun kom ind på en 9. plads. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen