Dansk Køre Forbund vil øge sikkerheden med ny uddannelse

08-12-2021 11:15

Marie Helene Rigård Rohleder

Fra efteråret 2022 vil Dansk Køre Forbund udbyde en ny landsdækkende og ens kuskeuddannelse, for at øge sikkerheden og udbrede kendskabet til kørsel med hest

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto fra hesteshowet på Store Hestedag 2021 hvor en kørekvadrille lavede en flot opvisning med heste i mange racer foran vogn. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Køre Forbund er det nationale forbund, der organiserer kørsel med hestevogn. De har omkring 1000 medlemmer og er hovedforbundet for 10 mindre køreselskaber fordelt over hele landet. 

Hvis du vil begynde at køre hestevogn i dag, har du kun mulighed for at kontakte en privat person, som kan guide og hjælpe dig godt i gang.

Det ønsker Dansk Køre Forbund at lave om på med deres nye landsdækkende kuskeuddannelse, som skal udbyde ensartet undervisning i både teori og praksis. 

– Uddannelsen skal både udbrede kendskabet til vores forening og hestevognskørsel generelt, men vi ønsker også at forbedre sikkerheden blandt vores især nye kuske og give dem den vigtige hesteforståelse og viden, som der skal til for at køre med hestevogn, siger Erling Larsen, som er formand for Dansk Køre Forbund. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Til næste år starter to personer fra Dansk Køre Forbund på Aalborg Sportshøjskoles ridetræneruddannelse, så de kan opnå pædagogisk kendskab og viden til at begynde arbejdet med at udvikle undervisningsmaterialet og lærerplanerne til den nye kuskeuddannelse. 

– Det bliver ikke et tilkøringskursus for heste men en grundig uddannelse af kusken. Du skal selv medbringe hest, men vi satser på at stille udstyr, vogne og træningsfaciliteter til rådighed landet over. Uddannelsen vil være opdelt efter niveau, og der vil være egenbetaling, siger Erling Larsen. 

Dansk Køre Forbund regner med at have de første undervisere klar til kuskeuddannelsen i efteråret 2022. 

Fakta
Når der sker det utænkelige

Dødsulykker med heste sker heldigvis yderst sjældent, men i år er der sket to tragiske ulykker med hestevogn. Senest i Aarhus midtby i forbindelse med et julemarked, hvor en hest løb løbsk, og den kvindelige kusk omkom. Læs hele historien her. 

Tidligere i år mistede en 63-årig kusk også livet i en hestevognsulykke i Roskilde. Læs historien her. 

Ridehesten har tidligere udarbejdet et stort tema om Rideulykker i Danmark med fokus på, hvordan vi kan undgå ulykkerne og forbedre sikkerheden. Tryk HER og læs hele vores tema. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing